Certus Marko Header
Nieuws

Marko Does

  • Publicatiedatum 24 juni 2021

We spraken met Marko Does die namens Certus Groep de opleiding politiek-bestuurlijke sensitiviteit verzorgt en tevens spreker is bij het platform De Lerende Ambtenaar. Op dit moment is Marko directeur van het Werkplein Hart van West-Brabant, de intergemeentelijke sociale dienst van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert.

STIMULEER ZELFREDZAAMHEID

Marko heeft ruim 20 jaar bij verschillende gemeenten en samenwerkingsverbanden gewerkt als gemeentesecretaris en directeur. Hij is daar steeds bezig geweest met innovatie (onder meer de invoering van een vernieuwend concept voor overheidsparticipatie) organisatieontwikkeling en fusietrajecten. “Inwoners kunnen veel zelf en hebben lang niet bij alles de gemeente nodig. Hierbij past een bescheiden lokale overheid, die inwoners helpt waar nodig is en verder faciliteert en stimuleert zelfredzaam te zijn. Een gemeente die oprecht gelooft in de kracht van mensen”. 

 

LEREN ALS BELANGRIJKSTE VERANDERSTRATEGIE

Voor Marko is leren de belangrijkste veranderstrategie en dit is ook de reden dat hij zijn gehele werkzame leven opleidingen en cursussen heeft gevolgd. “Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en dat is noodzakelijk in de snel veranderende wereld waarin de lokale overheid opereert. Ik geloof dan ook zeer in het leren door het te doen. Bewust en gestructureerd met en van elkaar leren van het werk dat we doen. Juist een combinatie van opleidingen en cursussen én leren van de dagelijkse praktijk zorgen ervoor dat we up-to-date onze steeds complexer wordende taken kunnen blijven uitvoeren”.

 

Wilt u meer informatie over de opleiding politiek-bestuurlijke sensitiviteit, neem contact op met onze adviseurs of lees meer via Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Marko Does

Heeft u vragen?

Onze adviseurs helpen u graag met het beantwoorden van vragen en persoonlijk advies.

WhatsApp ons

WhatsApp contact binnen kantooruren

Certificering

Kwaliteit staat bij Certus Groep centraal en is verweven in elk element van onze dienstverlening.

Meer weten

SNA
ISO
NEN
CRKBO

Vestiging Rotterdam

Wijnhaven 3 U
3011 WG Rotterdam

Vestiging Utrecht

Nieuwegracht 6
3512 LP Utrecht

Vestiging Tilburg

Spoorlaan (Binnenkort) 
5038 CH Tilburg