Over Certus Groep

Als organisatieadviesbureau vertalen wij de strategische visie en uitdagingen van publieke organisaties naar mensgerichte oplossingen. Onze dienstverlening omvat persoonsbemiddeling, opleidingen, arbeidsmobiliteit en coaching. Certus Groep helpt professionals binnen het publieke domein optimaal te presteren.

Benieuwd naar ons verhaal?

Scroll en laat u inspireren!

De zekerheid van Certus Groep

'Benieuwd hoe wij te werk gaan?'

Visie

Het werkveld van overheden is complex. In een snel veranderende digitale, diverse netwerksamenleving en een vaak versnipperd politiek landschap wordt er gewerkt aan grote maatschappelijke opgaven. De samenleving verwacht steeds meer van de overheid en haar ambtenaren. Binnen die context moet een ambtenaar zijn werk doen, zijn weg vinden en invulling geven aan meervoudige opgaven. Dit alles vraagt om een verbindende werkwijze van ambtenaren. In deze turbulente omgeving geloven wij juist in een initiatiefrijke overheid.​

De kracht van Certus Groep is dat we de context van de overheid en maatschappelijke opgaven doorvoelen. Als kennispartner achterhalen we de vraag achter de vraag en ontwikkelen we samen oplossingen gericht op strategische personeelsplanning.

 

Missie

We helpen overheden en maatschappelijke organisaties optimaal te presteren door het ontwikkelen van talent, het adviseren op strategische personeelsvraagstukken en het gericht versterken van de personeelsbezetting.

Ons verhaal

Certus Groep werd in 2015 opgericht vanuit het historische Witte Huis in Rotterdam. Certus komt uit het Latijn en betekent zekerheid. Dit begrip past binnen onze bedrijfsfilosofie. In de huidige snel veranderlijke en daarmee onzekere tijd stellen wij ons als doel om de publieke sector te verzekeren van goed partnerschap. Wij geloven in unieke persoonlijkheden die hun krachten bundelen en zijn als organisatieadviesbureau toegewijd aan de overheid.

Sinds onze oprichting zijn we altijd trouw gebleven aan onze kernpropositie die uit een aantal elementen bestaat:

 • Er werken mensen met een achtergrond en/of duidelijke passie voor het publieke domein bij ons.
 • We staan voor strategisch partnerschap door middel van een persoonlijke en op kwaliteit gebaseerde werkwijze.
 • Als kennispartner delen we actief kennis en werken we aan duurzame oplossingen voor de maatschappelijke opgaven van de overheid.

Verbinden binnen de overheid

Het jaar 2015 is direct het startsein voor een mooie groeiperiode en ons eerste buitenlandse gemeentebezoek is een jaar later een feit. Vanuit ons netwerk worden we uitgenodigd voor een inspirerend bezoek aan de gemeente Malaga en haar prachtige gemeentehuis. Andere inspirerende gemeentebezoeken leggen we uiteraard gewoon in Nederland af. Ons netwerk blijft groeien en dit leidt tot inspirerende strategische samenwerkingen.

Naast dienstverlening op het gebied van vast en tijdelijk personeel ontwikkelt Certus Groep in 2018 in samenwerking met gemeenten een opleidings- en traineeprogramma dat inspeelt op de benodigde vaardigheden van de ambtenaar van nu. Daarnaast worden we door onze expertise van de ontwikkelingen binnen de overheid regelmatig ingezet voor onderzoeks- en adviesopdrachten op het gebied van strategische personeelsplanning en verandermanagement.

Duurzame groei

Onze groei leidt in 2018 tot de opening van een tweede vestiging in de regio Utrecht en Noord-Holland. Ons huidige regiokantoor is tegenwoordig gevestigd in het karakteristieke rijksmonument  aan de Nieuwegracht in Utrecht. Vanuit hier bedienen we inmiddels ook organisaties in het noordoosten van het land. In 2022 starten we met een team in Tilburg waardoor we nog nauwer samenwerken met onze opdrachtgevers in Noord-Brabant en Limburg en landelijk actief zijn. In 2025 staat de verhuizing naar een prachtig gerenoveerd Rijksmonument aan de Spoorlaan in Tilburg op de planning.

De Lerende Ambtenaar

In 2021 lanceerde Certus Groep opleider en digitale leeromgeving De Lerende Ambtenaar. Onze opleidingen en leergangen richten zich op de positie en werkzaamheden van de ambtenaar van nu en op persoonlijk leiderschap binnen het publieke domein. Daarnaast faciliteert De Lerende Ambtenaar een digitale leeromgeving waarin ambtenaren functie- en organisatieoverstijgend van en met elkaar leren.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over onze nieuwste ontwikkelingen? Volg onze LinkedIn-pagina.

Certus Groep staat voor

 • Kwaliteit
  Dé kennispartner voor de overheid
 • Persoonlijk
  Van begin tot eind één betrokken adviseur
 • Samenwerken
  Professionals die integraal samenwerken
 • Kennis
  Voor elk domein een gespecialiseerde adviseur
 • Betrouwbaarheid
  Dé zekere factor voor overheidsprofessionals en publieke organisaties

Maak kennis met ons

Vestiging Rotterdam

Wijnhaven 3 U
3011 WG Rotterdam

Vestiging Utrecht

Nieuwegracht 6
3512 LP Utrecht

Vestiging Tilburg

Spoorlaan (Binnenkort) 
5038 CH Tilburg