Rudie Heintjes
Trainer

Rudie Heintjes

Trainer
"Rudie heeft een open houding die op een positieve manier naar zaken kijkt. Relativeren, eenvoudig organiseren, dingen ‘licht’ maken, humor en plezier in het werk vindt hij belangrijk."

Rudie Heintjes is een ervaren (interim) manager en trainer binnen de lokale overheid. Hij is deskundig op het gebied van samenwerkingsvraagstukken. Hij heeft een brede ervaring met  bestuurlijk ambtelijke samenwerking, samenwerkingen in en tussen organisaties,  fusies/herindelingen, organisatieontwikkeling, verandermanagement, advisering. Als trainer put hij uit zijn jarenlange praktijkervaring binnen de lokale overheid. Hij is gewend te fungeren als schakel tussen bestuur en ambtelijke organisatie. Hij heeft dit gedaan in de functie van (interim) gemeentesecretaris, directeur, manager hrm en adviseur.

Kenmerkend voor de aanpak van Rudie is zijn pragmatische aanpak en een meer ‘agile’ manier van werken. Met een eerste analyse kan gestart worden met een verander-  of verbeteropgave.  Dit betekent dat hij snel een eerste contourenschets maakt aan de hand van een ‘rondje langs de velden’, het verkennen van het krachtenveld en het inlezen in beschikbare documentatie. Deze contourenschets geeft richting, maar is niet in beton gegoten: op basis daarvan kan verder uitgewerkt en verfijnd worden. Hij zet liever direct een stap in de goede richting om vervolgens bij te sturen, dan dat hij elk scenario uittekent om wikkend en wegend een koers in te zetten. Zo worden verbeterprocessen versneld en door zijn stijl van werken, worden alle betrokkenen met zijn enthousiasme direct betrokken.

Rudie Heintjes is creatief; geel als we in karakterkleuren spreken. Dat betekent in zijn geval dat hij positief is en hoog in zijn energie zit. Zijn optimisme sijpelt snel door de organisatie. Fluitend loopt hij door de gangen waar hij met creatieve invalshoeken kijkt naar problemen die binnen gemeenten soms worden ervaren als een ongetemd vraagstuk. Hij heeft een open houding die op een positieve manier naar zaken kijkt. Relativeren, eenvoudig organiseren, dingen ‘licht’ maken, humor en plezier in het werk vindt hij belangrijk.

Rudie Heintjes

Certificering

Kwaliteit staat bij Certus Groep centraal en is verweven in elk element van onze dienstverlening.

Meer weten

SNA
ISO
NEN
CRKBO

Vestiging Rotterdam

Wijnhaven 3 U
3011 WG Rotterdam

Vestiging Utrecht

Nieuwegracht 6
3512 LP Utrecht

Vestiging Tilburg

Spoorlaan (Binnenkort) 
5038 CH Tilburg