Certus Jan Header
Nieuws

Jan Schellevis

  • Publicatiedatum 16 juni 2021

Jan Schellevis heeft ruime ervaring met het werken bij verschillende gemeenten als gemeentesecretaris, afdelingshoofd, adviseur, raadslid en wethouder. Samen met Certus Groep ontwikkelt en verzorgt Jan opleidingen waarbij maatwerk en behoeften vanuit de gemeenten centraal staan. Momenteel is Jan a.i. gemeentesecretaris.

 

VERANDERING ALS DRIJFVEER

Jan komt het beste tot zijn recht als er een andere weg moet worden ingeslagen. Dit kan zijn omdat er veranderingen nodig zijn, een nieuwe wetgeving komt of dat er stappen gezet moeten worden om de kwaliteit te verbeteren. Voor Jan is het een must dat de medewerkers betrokken worden bij de vereiste veranderingen. Medewerkers hebben immers de beste inhoudelijke kennis die niet kan ontbreken bij het bespreken en doorvoeren van wijzigingen. Na diverse reorganisatie, twee gemeentelijke herindelingen en een ambtelijke fusie te hebben begeleid, zijn grootschalige reorganisaties bekend terrein voor Jan. “Samenwerking, vertrouwen en een praktische inslag zijn belangrijke uitgangspunten in mijn werk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er altijd plezier is in datgene wat er staat te gebeuren”.

 

PERMANENTE SCHERPTE

Doordat Jan in ook in de rol van gemeentesecretaris, raadslid en wethouder zijn werk heeft gedaan weet hij als geen ander hoe het in de praktijk eraan toe gaat en wat de behoeften en uitdagingen zijn van overheidsprofessionals. Jan onderkent dat niet alleen de feiten belangrijk zijn maar ook de bestuurlijke/politieke belangen. Jan: “De rol van de adviseur is een uitdaging die vraagt om een permanente scherpte waar de bestuurders op kunnen rekenen”.

 

WIELRENNEN EN WERK

Jan legt graag een relatie tussen zijn werk en sport, in het bijzonder wielrennen. “Als je volhoudt en traint dan blijkt het dat je altijd op de top van de berg zal komen. Dat dit niet vanzelfsprekend is, maakt dat er voldoening is wanneer je toch hebt doorgezet en uiteindelijk je doel hebt gehaald. Het geeft een goed gevoel als je met je ervaring en kennis anderen kunt helpen. Dat kan zijn omdat de ander het nodig heeft maar ook om jongeren te leren door te zetten als het een keer tegenzit.

Jan Schellevis

Heeft u vragen?

Onze adviseurs helpen u graag met het beantwoorden van vragen en persoonlijk advies.

WhatsApp ons

WhatsApp contact binnen kantooruren

Certificering

Kwaliteit staat bij Certus Groep centraal en is verweven in elk element van onze dienstverlening.

Meer weten

SNA
ISO
NEN
CRKBO

Vestiging Rotterdam

Wijnhaven 3 U
3011 WG Rotterdam

Vestiging Utrecht

Nieuwegracht 6
3512 LP Utrecht

Vestiging Tilburg

Spoorlaan (Binnenkort) 
5038 CH Tilburg