De Lerende Ambtenaar

De Lerende Ambtenaar

Ambtenaren leren interactief en in verbinding met ambtenaren uit het hele land met behulp van digitale leeromgeving De Lerende Ambtenaar.

Over De Lerende Ambtenaar

Tientallen publieke organisaties hebben zich inmiddels aangemeld bij De Lerende Ambtenaar, de digitale leeromgeving voor ambtenaren. Een ambtenaar bevindt zich constant in een maatschappelijk-politiek krachtenveld waar informatie wordt opgehaald en gedeeld. Maatschappelijke veranderingen volgen elkaar bovendien steeds sneller op. Om binnen onze veranderlijke informatie- en netwerksamenleving zo goed mogelijk te adviseren als ambtenaar is het van groot belang om kritisch te kijken naar én in verbinding te staan met de actualiteit. Het is daarom belangrijk dat we niet incidenteel, maar continu leren naast onze dagelijkse werkzaamheden.

De kracht van de lokale overheid

Elwin Spoel, algemeen directeur van Certus Groep, gelooft in de kracht van een lokale overheid die integraal en op alle niveaus samenwerkt. Om de grote uitdagingen binnen onze samenleving het hoofd te bieden, dienen ambtenaren een steeds meer regisserende rol te pakken. We zien dat het met én van elkaar leren juist nu essentieel is om met plezier en daadkracht te werken. ‘Op managementniveau werken gemeenten al veel samen, maar wij geloven in een bredere samenwerking.

In onze trainingen, zoals ‘Politiek-bestuurlijke sensitiviteit’ en ‘Integraal werken’, merkten we dat ambtenaren behoefte hebben aan het leren over successen en vooral ook over leermomenten van vakgenoten. Waar ging het goed, waar ging het fout? Voor ambtenaren kan het een lastige opgave zijn om continu op de hoogte te zijn van veranderingen in de maatschappij en politiek. Denk bijvoorbeeld aan de Omgevingswet, digitalisering en de inzet van burgerparticipatie. Het werk vraagt om flexibele inzetbaarheid, maar tegelijkertijd ook om specifieke kennis van verschillende thema’s,’ vertelt Spoel.

Interactief leren

Leren is veel meer dan informatieoverdracht. Samen leren mensen sneller en beter. Daarom staat De Lerende Ambtenaar voor interactieve leermethoden zoals intervisie, coaching, online opleidingen en videopodcasts van experts. Ambtenaren leren in hun eigen tempo, stippelen een persoonlijk leertraject uit, borgen opgedane kennis en ontvangen snel feedback met hulp van de toegankelijke leeromgeving en connecties met ambtenaren uit het hele land.

Past De Lerende Ambtenaar ook binnen de ambities van uw organisatie? Kijk voor meer informatie op de www.delerendeambtenaar.nl

“Om de grote uitdagingen binnen onze samenleving het hoofd te bieden, dienen ambtenaren een steeds meer regisserende rol te pakken. We zien dat het met én van elkaar leren juist nu essentieel is om met plezier en daadkracht te werken.”

Certificering

Kwaliteit staat bij Certus Groep centraal en is verweven in elk element van onze dienstverlening.

Meer weten

SNA
ISO
NEN
CRKBO

Vestiging Rotterdam

Wijnhaven 3 U
3011 WG Rotterdam

Vestiging Utrecht

Nieuwegracht 6
3512 LP Utrecht

Vestiging Tilburg

Spoorlaan (Binnenkort) 
5038 CH Tilburg