Pl

Persoonlijk leiderschap

In het kort

In een tijd waarin maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken zich in een steeds hoger tempo aandienen, staan publieke organisaties voor interessante uitdagingen. In plaats van een overheid die voorschrijft, wil de overheid de inwoners en organisaties actiever betrekken bij de publieke zaak. Deze nieuwe manier van werken vraagt om initiatiefrijke ambtenaren die over de grenzen van hun organisatie heen kijken en hun unieke kwaliteiten blijven ontwikkelen en effectief inzetten.

Opleidingsthema's

Binnen de opleiding Persoonlijk leiderschap wordt gewerkt aan vier opleidingsthema’s. In elk thema staan de unieke aspecten van het publieke domein centraal.

  • persoonlijke leiderschap
  • reflectie
  • de tijdmanagement matrix
  • effectief plannen & organiseren

We starten deze opleiding met het werken aan uw persoonlijk leiderschap. Door middel van gevalideerde persoonlijkheidstesten leert u meer over uzelf en hoe u het liefst werkt. U ontdekt hoe uw interactie met anderen van nature werkt en welke stappen u kunt zetten om meer eigenaarschap in uw werk als ambtenaar te pakken. U stelt, in samenwerking met de opleider, uw eigen actieplan op om nog beter positie te pakken als gezaghebbend ambtelijk adviseur.

Tijdens de tweede opleidingsdag behandelen we in de ochtend de belangrijkste reflectietechnieken. Als ambtenaar werkt u in een complex en steeds veranderend speelveld. U dient voortdurend te reflecteren op uw handelen om scherp te blijven. We nemen de technieken door aan de hand van een opdracht gericht op de alledaagse praktijk van een ambtenaar.

In de middag leert u uw ideeën en tijd goed te plannen en te organiseren. We nemen de stappen door van zelfmanagement en prioriteiten stellen. We gaan oefenen met uw actuele agenda op basis van de principes om zaken voor elkaar te krijgen in de beperkte tijd die we hebben.

Op de derde dag gaat u actief aan de slag met het thema ‘personal branding’. Hoe kunt u effectief regie houden of bijsturen in de alledaagse werkzaamheden en binnen projecten? In het kader van deze belangrijke vraag werkt u aan een praktijkcase waarbij u oefent met grip hebben in complexe situaties.

U sluit de opleiding af met een presentatie over uw persoonlijke actieplan met als doel om nog beter positie in te nemen in uw functie. De feedback van andere ambtenaren (cursisten) en opleiders helpt u het actieplan zo doeltreffend mogelijk in de eigen praktijk te verwerken.

Begeleiding

Uw trainer heeft ruime ervaring binnen het publieke domein en is ook uw persoonlijke coach. Tijdens de opleiding stelt u met uw trainer uw doelen vast en gaat u samen aan de slag. Praktisch, helder en doelgericht. In uw leertraject staan maatwerk en persoonlijke aandacht centraal.

Resultaat

U eindigt deze opleiding met een persoonlijk actieplan: hoe kunt u met de tools en technieken die u in deze opleiding heeft geleerd uw persoonlijk leiderschap vasthouden en nog meer inzetten binnen uw publieke organisatie? Met het actieplan kunt u het komend jaar gericht aan de slag en uw adviseur blijft hierbij als sparringspartner op de achtergrond om u op verzoek te helpen.

Heeft u interesse in deze opleiding?

De inschrijving voor de opleiding Persoonlijk leiderschap is open. Wilt u meer informatie? Vraag dan de brochure of een offerte aan. 

Certificering

Kwaliteit staat bij Certus Groep centraal en is verweven in elk element van onze dienstverlening.

Meer weten

SNA
ISO
NEN
CRKBO

Vestiging Rotterdam

Wijnhaven 3 U
3011 WG Rotterdam

Vestiging Amsterdam

Herikerbergweg 7
1101 CN Amsterdam