Arbeidsmobiliteit

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is continu in verandering. Solliciteren is een vak apart en online kanalen spelen een grotere rol dan ooit op de arbeidsmarkt. In interactieve sessies leert u alles over de belangrijkste elementen van bewegen op de arbeidsmarkt en krijgt u praktische tips waar u direct mee aan de slag kunt. De training is erop gericht om u optimaal voor te bereiden zodat u door middel van uw persoonlijkheid, kennis en ervaring kunt onderscheiden.

Programma

  • Functie- en omgevingsanalyse
  • De belangrijkste vacaturekanalen
  • Theorie achter solliciteren
  • Een succesvol sollicitatiegesprek voeren
  • Persoonlijke presentatie

Functie- en omgevingsanalyse

Aan de hand van functie- en branchegerichte data over de arbeidsmarkt en actuele marktkennis van de overheid wordt uw functie en werkomgeving geanalyseerd. We behandelen vragen zoals: Wat is het huidige vacature- en kandidatenaanbod op de arbeidsmarkt en hoe verhoudt dit zich per regio? Wat zijn trends en ontwikkelingen binnen uw vakgebied en wat weten we over toekomstige ontwikkelingen? Uiteraard is er ook ruimte voor aanvullende vragen.

De belangrijkste vacaturekanalen

In een interactieve sessie gaat u aan de slag met social media, leert u effectief de belangrijkste vacaturekanalen inzetten en benadert u uw eerste werkgevers. Op basis van de nieuwste statistieken leert u slim in te spelen op de meest recente ontwikkelingen.

Theorie achter solliciteren

In deze sessie staan we stil bij de psychologische theorie, etiketten, praktische tips en typische sollicitatievragen binnen de publieke sector. U leert succesvol een overtuigende motivatiebrief schrijven en een uitnodigende cv opstellen.

Een succesvol sollicitatiegesprek voeren

Onze adviseurs voeren wekelijks diepte-gesprekken met overheidsprofessionals en hebben ervaring met het begeleiden van sollicitatiegesprekken. Vanuit onze expertise op de arbeidsmarkt wordt er een gerichte simulatie gecreëerd en wordt u door middel van een rollenspel optimaal voorbereid op sollicitatiegesprekken. De resultaten worden samen geanalyseerd en besproken. Door deze oefening zult u zich op een overtuigende wijze presenteren aan uw (toekomstige) professionele werkomgeving.

Begeleiding

De trainer heeft gerichte kennis van de arbeidsmarkt en het publieke domein en is uw persoonlijke coach tijdens het hele traject. Met uw coach stelt u doelen vast en gaat u samen aan de slag. Maatwerk en persoonlijke aandacht staan centraal.

Resultaat

Na afloop van de 2,5-daagse training heeft u praktische tips gekregen over het solliciteren binnen de publieke sector. De volgende leerdoelen en resultaten zijn bereikt: 

  • Actuele kennis over de arbeidsmarkt   
  • Kennis over de belangrijkste vacaturekanalen  
  • Het toepassen van juiste gesprekstechnieken  
  • Ervaring met onderscheidend presenteren  
  • Up to date cv en motivatiebrief gericht op de publieke sector

Waarom Certus Groep?

Als toegewijde kennispartner van de overheid ligt onze kracht in het organiseren van arbeidsmobiliteitstrajecten op maat. Gepassioneerd en vakkundig verbinden en begeleiden wij mensen in arbeidsrelaties binnen de overheid. Want wij geloven in unieke persoonlijkheden en begeleiden u graag naar een passende werkomgeving.

Rosanne van Engelen
Uw adviseur
Rosanne van Engelen