Certus Arbeidsmobiliteit Arbeidsmarkt Banner

Arbeidsmarkt

In het kort

De arbeidsmarkt is continu in verandering. Solliciteren is een vak apart en online kanalen spelen een grotere rol dan ooit op de arbeidsmarkt. In interactieve sessies leert u alles over de belangrijkste elementen van bewegen op de arbeidsmarkt en krijgt u praktische tips waar u direct mee aan de slag kunt. De training is erop gericht om u optimaal voor te bereiden zodat u door middel van uw persoonlijkheid, kennis en ervaring kunt onderscheiden.

Programma's

  • Functie- en omgevingsanalyse
  • De belangrijkste vacaturekanalen
  • Theorie achter solliciteren
  • Een succesvol sollicitatiegesprek voeren
  • Persoonlijke presentatie, inclusief fotografie

Functie- en omgevingsanalyse

Functie- en omgevingsanalyse

Aan de hand van functie- en branchegerichte data over de arbeidsmarkt en actuele 
marktkennis van de overheid wordt uw functie en werkomgeving geanalyseerd. We behandelen vragen zoals: Wat is het huidige vacature- en kandidatenaanbod op de arbeidsmarkt en hoe verhoudt dit zich per regio? Wat zijn trends en ontwikkelingen binnen uw vakgebied en wat weten we over toekomstige ontwikkelingen? Uiteraard is er ook ruimte voor aanvullende vragen.

De belangrijkste vacaturekanalen

De essentiële vacaturekanalen

In een interactieve sessie gaat u aan de slag met social media, leert u effectief de belangrijkste vacaturekanalen inzetten en benadert u uw eerste werkgevers. Op basis van de nieuwste statistieken leert u slim in te spelen op de meest recente ontwikkelingen.

Theorie achter solliciteren 

Theorie achter solliciteren 

In deze sessie staan we stil bij de psychologische theorie, etiketten, praktische tips en typische sollicitatievragen binnen de publieke sector. U leert succesvol een overtuigende motivatiebrief schrijven en een uitnodigende cv opstellen.

Een succesvol sollicitatiegesprek voeren

Een succesvol sollicitatiegesprek voeren

Onze adviseurs voeren wekelijks diepte-gesprekken met overheidsprofessionals en hebben ervaring met het begeleiden van sollicitatiegesprekken. Vanuit onze expertise op de arbeidsmarkt wordt er een gerichte simulatie gecreëerd en wordt u door middel van een rollenspel optimaal voorbereid op sollicitatiegesprekken. De resultaten worden samen geanalyseerd en besproken. Door deze oefening zult u zich op een overtuigende wijze presenteren aan uw (toekomstige) professionele werkomgeving.

Fotografie

Fotografie 

De eerste indruk online is van groot belang en een goede profielfoto passend bij uw persoonlijkheid helpt u professioneel en betrouwbaar over te komen. Samen met een fotograaf maken we een hoogwaardige profielfoto die zich uitstekend leent voor uw sollicitatiedoeleinden.

Begeleiding

De trainer heeft gerichte kennis van de arbeidsmarkt en het publieke domein en is uw persoonlijke coach tijdens het hele traject. Met uw coach stelt u doelen vast en gaat u samen aan de slag. Maatwerk en persoonlijke aandacht staan centraal.

Resultaat

Na afloop van de 2,5-daagse training heeft u praktische tips gekregen over het solliciteren binnen de publieke sector. De volgende leerdoelen en resultaten zijn bereikt 

  • Actuele kennis over de arbeidsmarkt   
  • Kennis over de belangrijkste vacaturekanalen  
  • Het toepassen van juiste gesprekstechnieken  
  • Ervaring met onderscheidend presenteren  
  • Up to date cv en motivatiebrief gericht op de publieke sector  

Certificering

Kwaliteit staat bij Certus Groep centraal en is verweven in elk element van onze dienstverlening.

Meer weten

SNA
ISO
NEN
CRKBO

Vestiging Rotterdam

Wijnhaven 3 U
3011 WG Rotterdam

Vestiging Amsterdam

Herikerbergweg 7
1101 CN Amsterdam