Senior Planeconoom

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 36 uur
  • Opleidingsniveau WO
  • Dienstverband Vast
  • Regio Den Haag
  • Salarisindicatie Tussen € 3348,- en € 4859,-
  • Vacaturenummer 586

Over de functie

·         Adviseert het management en bestuur (op tactisch en strategisch) niveau over de financiële impact en risicoprofiel van ruimtelijke ontwikkelingsopgaven.

·         Ontwerpt financiële kaders en structuren voor ruimtelijke ontwikkelingsopgaven die strategisch van aard zijn.

·         Adviseert over methoden en technieken voor het bepalen van de financiële haalbaarheid en risicoprofiel van ruimtelijke ontwikkelingsopgaven.

·         Adviseert over financiën, risico’s en ontwikkelstrategieën bij ruimtelijke projecten met een zeer hoge politieke, financiële en/of maatschappelijke impact.

·         Houdt rekening met zeer grote investeringen op strategisch niveau die gezichtsbepalend zijn voor een groot deel van de openbare ruimte.

·         Resultaat is in belangrijke mate bepalend voor het imago van de organisatie.

 

·         Begeleidt en adviseert over studies en/of onderzoeken ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingsopgaven.

De functievereisten

·         U beschikt over een academisch werk en denkniveau, alsmede een afgeronde opleiding in de richting van planeconomie (bijvoorbeeld: Bouwkunde, Planologie, MSRE, MRE, MCD).

·         U heeft meerdere jaren aantoonbare werkervaring als planeconoom bij een gemeente, evenals actuele kennis van de ontwikkelingen in het vakgebied.

·         U heeft kennis en kunde ten aanzien van alle aspecten op het gebied van de planeconomie: grondexploitaties, vastgoedrekenen, vastgoedexploitaties en hun verbanden hebben voor u geen geheimen.

·         Aantoonbare kennis en ervaring met taxeren van grondposities, zakelijke rechten en gebouwen is een vereiste; inschrijving als RT of RMT in het NRVT is een pré.

·         U bent in staat beleidsmatig en strategisch te handelen en uw beschikt een analytisch denkvermogen.

·         U heeft oog voor tegenstrijdige belangen en weet daar compromissen in te sluiten.

·         U bent een netwerker en weet relaties goed op te bouwen en te onderhouden.

·         Uw schrijfstijl is kort, bondig en helder.

 

·         U bent resultaatgericht, initiatiefrijk, samenwerkingsgericht en klantvriendelijk.

Over de organisatie

De gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze gemeente met circa 650 medewerkers die zich de komende jaren ontwikkelt naar een regie-organisatie. De organisatie geeft vorm aan Het Nieuwe Werken: effectiever, slimmer en efficiënter werken.

Het moderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te kunnen flexwerken. Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en oplossingsgerichtheid. Dit alles doen zij onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. 

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) levert een bijdrage aan een duurzame en leefbare groene stad. Dit doen ze in samenwerking met burgers, bedrijven en regionale partners. Als Senior Planeconoom kom je te werken in het team Locatie Ontwikkeling. Dit team richt zich vooral op het realiseren van ruimtelijke initiatieven en het actualiseren van bestemmingsplannen. De focus ligt hierbij op het uit (laten) voeren van gebieds- en locatieontwikkelingsprojecten. Het team is tevens verantwoordelijk voor de procesbegeleiding van ruimtelijke initiatieven. 

Het aanbod

De functie is voor 36 uur per week in te vullen en is ingedeeld in schaal 11 (max. €4.859,- o.b.v. 36 uur). Bij zeer geschikte kandidaten behoort een arbeidsmarkttoelage tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten, een flexibele werktijdenregeling, een iPhone en iPad, een eindejaarsuitkering en een collectieve ziektekostenverzekering.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: