Teamleider Locatieontwikkeling

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau WO
 • Functietype Vast
 • Regio Leidschendam
 • Salarisindicatie Tussen € 4279,- en € 5872,-
 • Vacaturenummer 1856

Over de functie

 • Als integraal manager trekt u de (strategische) HR ontwikkeling van het team en bent u tegelijkertijd op hoofdlijnen inhoudelijk betrokken. U draagt zorg voor de het (kwalitatief en kwantitatief) optimaliseren van het team, weet de juiste inhoudelijke vragen te stellen en zet medewerkers in hun kracht om volgens de interne logica van de Omgevingswet te werken.
 • U bent verantwoordelijk voor de verandermanagementopgave om het team (nog) meer strategisch positie te laten pakken.  
 • Als Teamleider Locatieontwikkeling weet u de samenwerking binnen het team met interne en externe stakeholders te bevorderen. 
 • U draagt zorg voor meer samenhang in de projectenportefeuille en stimuleert goed projectmanagement binnen het team.

De functievereisten

 • U beschikt over WO werk- en denkniveau en heeft minimaal 3 jaar relevante ervaring als leidinggevende. 
 • U bent in staat om stevige gesprekken te voeren met directie, projectmanagementbureau en het bestuur. Hieromtrent is politiek-bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn van groot belang.
 • Op het gebied van verandermanagement bent u goed onderlegd
 • Naast kwaliteiten op coachend leiderschap beschikt u over de (inhoudelijke) capaciteit om de rol van integraal manager te vervullen. Hierbij is affiniteit met het Ruimtelijke Domein (in het bijzonder de Omgevingswet) wenselijk. 


Over de organisatie

De gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers. Er wordt vorm gegeven aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever, gebruik makend van nieuwe technologieën. De ambitie van de gemeente is om de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van de medewerkers. Als organisatie doet de gemeente er alles aan om de medewerkers hier optimaal in te faciliteren. Het moderne kantoor en de mobile devices bieden alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit alles vindt plaats onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

De gemeente is toekomstgericht en adaptief. Zo is de gemeente voorloper op het gebied van de Omgevingswet. Onder het motto: Iedereen doet mee! is er veel aandacht voor participatie en bottom-up initiatieven uit de stad. Verder is er veel aandacht voor vraaggerichte dienstverlening richting inwoners o.a. aan de hand van moderne technieken. De gezamenlijke doelstelling is ervoor te zorgen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg in 2040 een van de meest aantrekkelijke ontmoetings- en vestigingsplaatsen in de Randstad is. De cultuur binnen de gemeente kenmerkt zich door korte lijnen, laag belegde verantwoordelijkheid (zowel operationeel, tactisch als strategisch betrokken zijn) en resultaatgerichtheid. Binnen de gemeente spelen een aantal complexe binnenstedelijke ontwikkelingen zoals het Klein Plaspoelderplein en Vlietvoorde. Met het projectenboek kunt u de uiteenlopende en uitdagende ontwikkelingen binnen de gemeente bekijken: projectenboek.lv.nl/

De afdeling MRO kent drie teams; team Maatschappelijke Ontwikkeling, Ruimte en Locatie Ontwikkeling. Als Teamleider LO geeft u integraal leiding aan een hecht team van circa 25 hoogopgeleide professionals, die ruimtelijke projecten op het vlak van de locatie- en gebiedsontwikkeling helpen faciliteren. Zij maken daarvoor gebruik van de diverse instrumenten uit het omgevings- en privaatrecht, zoals: visie- en beleidsvorming, ruimtelijke kaderstelling, contractvorming en planologische procedures. Binnen het team LO zijn de vakgebieden planeconomie, stedenbouw, grondzaken, ruimtelijke plannen en digitale beeldvorming gebundeld. De werkzaamheden worden veelal in projectteams uitgevoerd. De komende jaren is het Team LO een belangrijke drager van de (de voorbereidingen op de) invoering van de Omgevingswet. De cultuur kenmerkt zich door een hoog kennisniveau, betrokkenheid en zelforganisatie. 

Het aanbod

Het betreft een functie van 32-36 uur in de week. De gemeente biedt een vast dienstverband. De functie is op basis van uw kennis en ervaring ingedeeld in gemeenteschaal 12 (maximaal €5.872,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Voor ruim ervaren managers is een arbeidsmarkttoelage mogelijk.

Door het Individueel Keuze Budget heeft u maandelijks de beschikking over een deel van uw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. U kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van extra verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door de gemeente betaald. Verder krijgt u een Iphone en laptop en zijn er ruimschoots mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en studeren. De werktijden zijn bij gemeente Leidschendam-Voorburg flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

U komt te werken binnen een van de meest vooruitstrevende en moderne gemeente binnen het land. Er is overduidelijk oog voor de menselijke maat binnen de gemeente. Zo heeft de gemeente het keurmerk 'beste werkgever' gewonnen!   U speelt een belangrijke rol in complexe grootstedelijke opgaven, maar werkt binnen een schaal waar u tastbare resultaten ziet. 

Deel via social:
Vacature doorsturen