Projectleider Informatiesysteem Schulddienstverlening & Leerplicht

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 16 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Tijdelijk
 • Regio Ridderkerk
 • Salarisindicatie Tussen € 2973,- en € 4494,-
 • Vacaturenummer 1854

Over de functie

 • De BAR-organisatie zoekt een meewerkend projectleider voor diverse (deel)projecten rondom de gewijzigde wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening en voor Leerplicht, waarbij de nadruk ligt op schuldhulpverlening.
 • Als Projectleider draag je bij aan het opstellen/aanpassen van een nieuwe werkwijze voor het team Schulphulpdienstverlening, het aanpassen van de bestaande processen en het afstemmen met Plangroep over het (deel)proces van de Minnelijke Schuldhulp.
 • Ook dienen er informatiesystemen te worden aangeschaft, geïmplementeerd en overgedragen te worden, zoals een informatiesysteem voor de vroegsignalering (Inforing RIS Matching & RIS Vroeg Eropaf), een informatiesysteem voor de schuldhulpverlening (Stratech Perspectief), aansluiting op het BKR en aansluiting op het SUWInet ten aanzien van de Schuldhulpverlening.
 • Op het gebied van leerplicht dienen er o.a. nieuwe contracten en bewerkersovereenkomsten met Centric en Aljakim IT te komen, Installatie en een configuratie en inrichting van het nieuwe informatiesysteem.
 • Als projectleider werk je nauw samen met de teamleider, beleidsmedewerker, kwaliteitsmedewerker, consulenten schuldhulp, Informatieadviseur, applicatiebeheerder en diverse andere medewerkers.

De functievereisten

 • Als Projectleider ban je in staat de verschillende (deel)projecten te leiden binnen schulddienstverlening (SDV) en leerplicht (LP) en toe te zien op de op- en vaststelling van beleidsmatige stukken SDV en LP.
 • Je hebt inhoudelijke kennis van de nieuwe wet Schulhulpverlening en kennis van de informatiesystemen binnen het vakgebied zoals Stratech Perspectief, Inforing RIS Matching & RIS Vroeg Eropaf, Centric Suites4Sociaal Domein
 • Verder ben je te omschrijven als proactief, doelgericht, verbindend en communicatief.

Over de organisatie

De BAR-organisatie is een Gemeenschappelijke Regeling. De BAR-organisatie verzorgt de producten- en diensten voor de gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Gezamenlijk inwonersaantal is +115.000. Schuldhulpverlening wordt uitgevoerd binnen het domein Maatschappij. Het deelproces van de Minnelijke Schuldhulp is uitbesteed aan de externe partner “Plangroep”. Leerplicht tot 18 jaar wordt uitgevoerd door de BAR-organisatie, RMC-taken voor 18+ leerlingen worden uitbesteed aan de externe partner “De Jonge Krijger”.

De Wet Gemeentelijke Schuldhulpdienstverlening is per 2021 en moet worden geïmplementeerd. Op dit moment is de verordening opgesteld, maar moet deze nog worden vastgesteld. Beleid moet nog worden op- en vastgesteld aan de hand van een plan wat nog voorgelegd wordt aan de raad. De processen zijn nog niet ingericht op de nieuwe wet. De gemeente mist een systeem voor de Vroegsignalering. Een aansluiting op het BKR is nog niet gerealiseerd. De huidige processen worden ondersteunt d.m.v. Suites4Sociaal Domein. Via de werkbeheersing van deze applicatie worden processen van de schuldhulpdienstverlening ondersteunt. De huidige oplossing is echter niet meer toereikend. Er moet een gespecialiseerd informatiesysteem komen ter ondersteuning van de processen van de Schuldhulpdienstverlening.
Het bestaande leerplichtadministratie systeem moet vervangen worden en daarbij zo ingericht worden dat het is afgestemd op de nieuwe procesinrichting. Het nieuw informatiesysteem, Carel van Eljakim IT, is noodzakelijk aangezien het huidige systeem, Key2Jongerenmonitor, op termijn niet meer ondersteunt wordt door de software leverancier Centric.

Het aanbod

Het betreft een functie voor 16 uur per week t/m eind januari 2022. De startdatum is uiterlijk 1 juli 2021. De functie is ingedeeld in gemeenteschaal 10 (min. €2973,- en max. €4494,-). De inzet van zelfstandigen behoort tot de mogelijkheden. Reageren kan t/m vrijdag 21 mei om 12.00 uur.

Deel via social:
Vacature doorsturen