Beleidsadviseur Sociaal Domein (Bestaanszekerheid)

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Dordrecht
 • Salarisindicatie Tussen € 2973,- en € 4494,-
 • Vacaturenummer 1848

Over de functie

 • Voor de opgave ‘versterken van bestaanszekerheid’ is de Sociale Dienst Drechtsteden op zoek naar een ervaren en maatschappelijk betrokken collega, die oog heeft voor de verbinding tussen de drie opgaven en de integrale dienstverlening.
 • Als Beleidsadviseur Sociaal Domein ben je in staat om het beleid van de Sociale Dienst Drechtsteden op het gebied van inkomen, armoede en schulden door te ontwikkelen en verder vorm te geven.
 • Middels beleid draag je bij aan ‘het versterken van bestaanszekerheid’ door o.a. obstakels weg te nemen, stabiliteit te bieden en te bevorderen en inwoners eerder te betrekken.
 • Je komt terecht in de transitie rondom de GR Drechtsteden. Dit vraagt van jou als beleidsmedewerker een nauwe samenwerking met de zeven gemeenten in de regio waarbij het ophalen van de lokale behoeften een belangrijke rol speelt.

De functievereisten

 • Je hebt een afgeronde hbo of academische opleiding en minimaal twee jaar werkervaring als Beleidsadviseur binnen het Sociaal Domein.
 • Als Beleidsadviseur Sociaal Domein ben je bekend met de ontwikkelingen binnen het vakgebied bestaanszekerheid en in staat de transformatie verder vorm te geven.
 • Je bent te omschrijven als een nieuwsgierige, vernieuwende en verbindende collega, die daadkrachtig en resultaatgericht te werk gaat.
 • Je bent goed in staat te acteren in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld.

Over de organisatie

De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Ze zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland en bedienen een gebied van 290.000 inwoners. Bij de Sociale Dienst Drechtsteden werken ruim 450 enthousiaste en betrokken medewerkers. Samen werken ze aan een optimale dienstverlening aan klanten en bezoekers. Deze innovatieve organisatie biedt haar medewerkers de ruimte om ideeën uit te proberen, welke de dienstverlening aan haar klanten ten goede komt.

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie en de visie die ertoe moet leiden dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpt ze die mogelijkheden vergroten en streeft ze naar het leveren van maatwerk. Daarbij staan drie opgaven centraal: ‘versterken van bestaanszekerheid’, ‘ontwikkelen naar werk’ en ‘zorgen voor ondersteuning’.

De Sociale Dienst Drechtsteden wil de komende jaren haar dienstverlening in het veranderende Sociaal Domein op een verbindende wijze én met haar omgeving verder professionaliseren en verbeteren. De visie en de drie benoemde opgaven zullen verder vorm gegeven gaan worden. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn van doorslaggevend belang voor het verder brengen van deze visie.

Het aanbod

Het betreft een functie voor 24 tot 36 uur in de week voor de periode van één jaar. De functie is ingedeeld in gemeenteschaal 10 (minimaal €2.973,- en maximaal €4.494,- bij een fulltime dienstverband). Het eerste jaar zal je een jaarcontract aangeboden krijgen, waarna bij goed functioneren een vaste aanstelling bij de Sociale Dienst Drechtsteden volgt.

De Sociale Dienst Drechtsteden biedt daarnaast een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, thuiswerken, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Deel via social:
Vacature doorsturen