Senior Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 32 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Zierikzee
 • Salarisindicatie Tussen € 3561,- en € 5169,-
 • Vacaturenummer 1835

Over de functie

 • In de rol van accountmanager van de Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) ben je verantwoordelijk voor het totaal van de subsidieafspraken met SMWO en onderhoud je de contacten. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en monitoring van de voortgang van deze afspraken en monitor je ook de strategische aanpak.
 • Vanuit je rol als senior beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor de financiele en kwalitatieve analyses binnen de domeinen Wmo, Welzijn en Publieke Gezondheid. Je adviseert en analyseert rondom de begroting en jaarrekening van de diverse samenwerkingsverbanden. 
 • Je voert regie op lokaal, regionaal en provinciaal niveau op jouw beleidsterreinen en met jouw senioriteit, duidelijke visie en overtuigingskracht ben je in staat inwoners, collega's en organisaties te verbinden en mee te krijgen. 
 • Je werkt samen met de medewerkers van het Loket Samenleving en Zorg en andere collega (beleids-)medewerkers binnen en buiten de afdeling. Hierbij treed je op als vraagbraak en sparringpartner voor collega's. 
 • Verder adviseer je rechtstreeks aan de betrokken portefeuillehouder(s).

De functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo opleiding en hebt meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • Het sociaal domein is voor jou een bekend terrein.
 • Je hebt ervaring in een bestuurlijke en politieke omgeving en bent vaardig in het uitbrengen van (schriftelijke) adviezen.
 • Vanuit je rol als senior beleidsmedewerker weet je hoe de hazen lopen op politiek bestuurlijk niveau daardoor weet je goed om te gaan met verschillende belangen.
 • Verder ben je aantoonbaar financieel en analytisch onderlegd en toon je in je dagelijks handelen eigenaarschap. 

Over de organisatie

De gemeente Schouwen-Duiveland is een gastvrije Zeeuwse gemeente waar de dynamiek van water, land, natuur en cultuur mensen inspireert en verbindt. De gemeente telt circa 34.000 inwoners en is volop in ontwikkeling. De gemeente is een zeer interessante werkomgeving, het heeft een overzichtelijke schaal, maar kent tevens ook veel dynamiek en complexe opgaven voor een plattelandsgemeente. Het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland werkt op professionele wijze samen met de medewerkers van de gemeentelijke organisatie om zodoende samen met inwoners, ondernemers, partners en gasten het woon, werk- en verblijfsklimaat te behouden en te versterken. 

De gemeentelijke organisatie bestaat uit ongeveer 350 medewerkers. De afdeling Werken Wonen Leven bestaat uit ruim 100 medewerkers. Deze medewerkers zijn verdeeld over drie clusters (Beleid, Loket Samenleving & Zorg en Burgerzaken & Receptie). Er wordt gewerkt met bestuursopdrachten rond opgaven met verantwoordelijkheden laag in de organisatie, met korte lijnen en op basis van vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap.

Als Senior Beleidsmedewerker Sociaal Domein maak je onderdeel uit van het cluster Beleid. Binnen dit cluster werken momenteel circa 26 medewerkers. Het cluster Beleid ontwikkelt beleid en voert regie op projecten binnen het sociaal-maatschappelijk en cultureel domein. Het cluster werkt in een politiek-maatschappelijke, gevoelige en dynamische omgeving. De gemeente beweegt mee met externe en interne ontwikkelingen. Om dit te realiseren wordt er onder meer vanuit het cluster Beleid zelfredzaamheid gestimuleerd en de samenwerking opgezocht. Deze samenwerking ziet men terug in Zeeuws brede overlegvormen, regionale partners en interne intervisiesessies. Middels dergelijke sessies streeft men er naar de integrale samenwerking tussen beleid en uitvoering te optimaliseren. 

Het aanbod

De functie biedt de mogelijkheid om je kennis en ervaring enerzijds te benutten en anderzijds uit te breiden door aan de slag te gaan met een reeks van uitdagende vraagstukken op het gebied van Welzijn binnen de gemeente.

De functie is ingeschaald in gemeenteschaal 11 (max €5.169,- euro bruto per maand onder behoud van een werkweek van 36 uur). Verder biedt de gemeente Schouwen-Duiveland uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, opname in het ABP-pensioenfonds en studiefaciliteiten. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar voor 32 uur per week. Bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan.

Naast je salaris krijg je een vrij besteedbaar budget bij de gemeente Schouwen-Duiveland, een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05 % van je bruto jaarsalaris. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of een opleiding. 

Deel via social:
Vacature doorsturen