Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Vlissingen
 • Salarisindicatie Tussen € 3561,- en € 5169,-
 • Vacaturenummer 1825

Over de functie

 • In de rol van Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling, verzorg je de coördinatie begeleiding, planning en control van projectactiviteiten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het toetsen van beleidsvoornemens- en projectvoornemens aan de regelgeving op lokaal, regionaal, provinciaal, nationaal en Europees niveau.  
 • Het leven van een bijdrage aan de vorming en formulering van het door het gemeentebestuur voorgestane strategisch beleid op het gebied van stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling/vernieuwing van de stad en de kwaliteit van de bebouwde en onbebouwde omgeving behoort ook tot jouw taken.
 • Binnen de projectgroepen en andere samenwerkingsverbanden inspireer je collega's en externe partijen om projecten met een hoog ambitieniveau te realiseren. Hierbij signaleer je de ontwikkelingen en neem je een adviserende rol richting de ambtelijke en politieke organisatie.
 • Als Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling motiveer je externe partijen een bijdrage te leveren aan de gemeentelijke doelstellingen.

De functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo opleiding op een voor de functie toepasselijk gebied.
 • Je hebt kennis van project- en programmamanagement.
 • Je hebt ervaring in een bestuurlijke en politieke omgeving en bent vaardig in het vertegenwoordigen van de gemeente in overlegsituaties.
 • Ervaring binnen het vakgebied RO heeft de voorkeur.

Over de organisatie

De gemeente Vlissingen is een maritieme stad in hart en nieren en wordt gekenmerkt door de havens, handel, industrie en studenten. De gemeente telt circa 44.000 inwoners en is volop in ontwikkeling. Vlissingen wordt getypeerd als een "Stad aan Zee" wat grotendeels de lading dekt. Veel van de werkgelegenheid is dan ook gerelateerd aan de haven en het water. De gemeentelijke organisatie is het best te omschrijven als no-nonsens, direct, open en kleurrijk. De zee, het strand en de boulevards liggen op ca. 250 meter afstand van je werkplek. Mocht je het willen, kun je de werkdag met een frisse duik beginnen.

De gemeente Vlissingen is een organisatie waar het om mensen draait. Klantgerichtheid en transparantie staan hierin centraal. De organisatie bestaat uit 3 directies: Bedrijf en Beheer, Dienstverlening en Ruimte en Samenleving. Als Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling ben je werkzaam binnen de directie Ruimte en Samenleving welke bestaat uit ongeveer 90 fte’s. Binnen deze directie kom je te werken in het team Fysiek waar je samenwerkt met ongeveer 30 collega projectleiders, beleidsmedewerkers- en adviseurs. Vlissingen kent vele projecten (waaronder Scheldekwartier) die vragen om inbreng van kennis vanuit dit team.

Als Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor de realisatie van stedelijke ontwikkelingsprojecten. Hierbij initieer en verzorg je de vertaling van het strategische beleid in concrete projectinitiatieven.

Het aanbod

De functie biedt de mogelijkheid om jouw vakkennis in te zetten en vanuit betrokkenheid een bijdrage te leveren aan de diverse stedelijke ontwikkelingsprojecten binnen de gemeente Vlissingen. Tevens is er binnen de organisatie volop ruimte voor eigen inbreng én om datgene te doen wat het best bij je past.

De functie is ingedeeld in gemeenteschaal 11 (max € 5.169,- bruto obv 36 uur per week – peildatum 1 oktober 2020). Op termijn is een salaris van maximaal € 5.519 in de uitloopschaal bereikbaar op basis van het functioneren. Verder biedt de gemeente Vlissingen uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en er wordt jaarlijks een budget beschikbaar gesteld voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar voor 36 uur per week. Bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan.

Naast je salaris krijg je een vrij besteedbaar budget bij de gemeente Vlissingen, een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17.05 % van je bruto jaarsalaris. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of een fiets.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: