Adviseur Ruimtelijke Ordening

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau WO
 • Functietype Vast
 • Regio Hoofddorp
 • Salarisindicatie Tussen € 3561,- en € 5169,-
 • Vacaturenummer 1772

Over de functie

 • In de functie van Adviseur Ruimtelijke Ordening zijn de ruimtelijke plannen binnen de gemeente Haarlemmermeer jouw verantwoordelijkheid.
 • Hierbij is het belangrijk dat jij de nieuwe ontwikkelingen omtrent de Omgevingswet bijhoudt en hierin adviseert. Met collega’s zorg jij ervoor dat je deze ontwikkelingen omzet naar concrete veranderingen.
 • Als Adviseur Ruimtelijke Ordening zorg je ervoor dat het proces bij een bestemmingsplan goed wordt gevolgd. Daarnaast overzie je de ideeën van bewoners en bedrijven.
 • Bovendien evalueer je bestemmingsplannen die door externe partijen worden aangeleverd. Ook kan je als Adviseur Ruimtelijke Ordening zelf bestemmingsplannen met jouw collega’s opstellen.
 • Tot slot ben je aanwezig bij de teams die de omgevingsvergunningsvragen beantwoorden. Hierbij geef je binnen jouw rol als Adviseur Ruimtelijke Ordening advies of de gemeente meewerkt aan een project.

De functievereisten

 • Je beschikt over een functiegerichte HBO of WO-opleiding.
 • Als Adviseur Ruimtelijke Ordening beschik je over minimaal 2 – 5 jaar ervaring binnen een soortgelijke rol.
 • Daarnaast heb je ervaring in begeleiden van bestemmingsplannen.
 • Ook kan je goed met anderen communiceren en kan je met anderen meedenken. In de functie van Adviseur Ruimtelijke Ordening beweeg je eenvoudig met verandering mee.
 • Tot slot geef je met een anticiperende blik advies bij complexe ruimtelijke opgaven. Je kan goed overweg met verschillende belangen en bent niet bang jouw belang inhoudelijk te verdedigen.

Over de organisatie

Haarlemmermeer is in oppervlakte (199 km2) de grootste gemeente in de Metropool Regio Amsterdam en kent een grote dynamiek. Het bijzondere van het werken als Adviseur Ruimtelijke Ordening in Haarlemmermeer is de grote verscheidenheid van vraagstukken: de ene kant werk je aan de ontwikkeling van het stadscentrum van Hoofddorp, de andere keer werk je aan de vergroting van de vitaliteit van de dorpen aan Ringvaart. En alles er tussenin.

De recente opgave ligt op woningbouw. De gemeente is bezig met een grote gebiedsontwikkeling waarbij er 20.000 woningen worden gebouwd. Je wordt onderdeel van de transformatie van dorp naar stad waarbij we tegelijkertijd de identiteit van de polder behouden.

Als Adviseur Ruimtelijke Ordening ben je onderdeel van het team Ruimtelijke Plannen van het cluster Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED). Dit cluster bestaat uit circa 100 mensen, waaronder de vakgebieden, ruimtelijke ordening, verkeer, stedenbouw, planologie, landschap, ecologie, geluid, duurzaamheid, economie en luchthavenzaken. Het team Ruimtelijke Plannen bestaat uit 19 medewerker met de focus op RO, milieu en ecologie.

Met elkaar adviseren zij bestuur, directie en andere clusters over de ruimtelijke en economische ontwikkelingen binnen de polder en over de strategische positionering van de gemeente in het overleg met rijk, provincie en de Metropoolregio Amsterdam. Ze faciliteren en sturen duurzame, economische en ruimtelijke ontwikkeling met balans tussen welzijn van de inwoners en het optimaal benutten van de potentie van hun gebied.

Het aanbod

Het betreft een functie voor 24-36 uur per week. De functie is ingedeeld in gemeente schaal 11 (min. €3.561,- en max. €5.169,- bruto per maand op basis van 36 uur). Bij uitermate geschiktheid behoort een indeling in schaal 12 (min. €4.279,- en max. €5872,-) tot de mogelijkheden. Daarnaast staat de gemeente ook open voor minder ervaren sollicitanten, waardoor een inschaling in schaal 10 (min. €2973,- en max. €4494,-) bespreekbaar is.

Daarnaast biedt de gemeente Haarlemmermeer uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris), een telefoon en laptop, flexibele werktijden met de mogelijkheid tot thuiswerken en ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Deel via social:
Vacature doorsturen