Stedenbouwkundige

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 36 uur
  • Dienstverband Detavast
  • Regio Leiden
  • Vacaturenummer 577

Over de functie

- Als Stedenbouwkundige werkt u zelfstandig en in projectteams adviezen uit rondom stedenbouwkundige en planologische opgaven variërend in omvang en complexiteit.
- U bestudeert, analyseert en ontwerpt stedenbouwkundige opgaven mede in relatie tot andere beleidsterreinen.
- U stelt stedenbouwkundige studies en visies op en deze vertaalt u in stedenbouwkundige randvoorwaarden voor gebieden.
- U voert overleggen met interne partners (Projectmanagement, Verkeer, Grondzaken, Economie e.d.) en externe opdrachtgevers over de projecten.
- Samen met uw collega's neemt u deel aan planteams die zich bezighouden met het opstellen en actualiseren van bestemmingsplannen.
- De projecten hebben een scope van 2 tot 3 jaar en resulteren veelal in producten (bijvoorbeeld Nota van Uitgangspunten of beeldkwaliteitsplannen) voor het directieteam, staf wethouder en/of het college.

De functievereisten

- U beschikt over een afgeronde WO opleiding richting Stedenbouw.
- U heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring als stedenbouwkundige binnen een gemeentelijke organisatie.
- U beschikt over aantoonbare uitstekende kennis en vaardigheden middels een helder portfolio.
- U heeft kennis en ervaring met Microstation, GIS en Adobe Suite.
- U bent in staat om op verschillende schaalniveaus te denken en te acteren.
- U heeft brede en actuele kennis van het vakgebied en de wettelijke kaders.
- U heeft ervaring met bestuurlijke processen en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Over de organisatie

Onze opdrachtgever is een gemeente in de omgeving van Leiden. Zij werken samen aan de stad van vandaag en van morgen. Het is een gemeente met grote opgaven, maar ook een stad met kwetsbare wijken waar mooie projecten spelen. Eén van de afdelingen binnen de gemeente is Stedenbouw en Planologie.
De afdeling bestaat uit bijna 40 fte. en staat voor de ruimtelijke en functionele samenhang van de stad en haar omgeving en legt daarbij de verbinding tussen de ontwikkeling op korte termijn en het perspectief op de lange termijn. De afdeling waakt enerzijds over de kwetsbare waarden van de stad en doet anderzijds de strategische belangenbehartiging op verschillende schaalniveaus.

Het aanbod

De functie is voor 32 tot 36 uur per week in te vullen. De positie is ingedeeld in schaal 11 (max. € 4.787,- o.b.v. 36 uur). Bij uitermate geschiktheid en ruime ervaring kan de positie ingedeeld worden in schaal 12 (max. € 5.438,- o.b.v. 36 uur). U zult een contract voor 1 jaar aangeboden krijgen via Certus Groep met optie tot verlenging of een vast dienstverband bij de gemeente. Zelfstandigen zijn ook welkom om te reageren.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: