Senior Adviseur Jeugdhulp

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Maasdam
 • Salarisindicatie Tussen € 3561,- en € 5169,-
 • Vacaturenummer 1709

Over de functie

 • Als Senior Adviseur Jeugdhulp kom je te werken in een dynamisch veld waarin je te maken hebt met diverse organisaties en politieke belangen. Je werk intensief samen met 9 andere gemeenten op Zuid-Holland Zuid niveau.
 • Namens de Hoeksche Waard ben jij ambtelijk vertegenwoordiger in deze samenwerkingsregio. Hiervoor neem je deel aan het ambtelijk overleg en adviseer je de wethouder voor de AB-vergaderingen.
 • Op grond van de vastgestelde kaders draag je bij aan de ontwikkeling en de implementatie van de regionale en lokale transformatieagenda Jeugdhulp naar de praktijk.
 • Op bestuurlijk en strategisch niveau weet je het bestuurders, gemeenteraad en management te adviseren over de Jeugdhulp.
 • Je bent het directe aanspreekpunt van de teammanager en je fungeert als vraagbaak en sparringpartner voor collega’s, directie en bestuur.


De functievereisten

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo of wo opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een adviserende en coachende rol. Hierdoor weet je anderen (inhoudelijk) te stimuleren en motiveren.
 • Je bent een stevig adviseur die energie krijgt van het werken aan complexe en politiek gevoelige onderwerpen. Door jouw krachtige persoonlijkheid weet je je staande te houden in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld.
 • Je bent een zelfstandige en inspirerende adviseur, die kennis, expertise en een eigen visie meebrengt. Ontwikkelingen binnen de Jeugdhulp volg je op de voet.


Over de organisatie

De gemeente Hoeksche Waard is een gemeente met een mooie en tevens gunstige ligging in de provincie Zuid-Holland. Samen met haar 87.000 inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties werkt gemeente Hoeksche Waard aan de vitaliteit van het gebied. De gemeente streeft ernaar dat iedereen meedoet, tot zijn/ haar recht komt en dat het goed wonen, werken en vertoeven is in de Hoeksche Waard. Om dat voor elkaar te krijgen wordt er dorpsgericht gewerkt. De gemeente Hoeksche Waard bestaat in de huidige vorm sinds 1 januari 2019 en kent een relatief platte structuur.

Jeugdhulp is een dynamisch veld, waar veel speelt. Zowel op regionaal als lokaal niveau wordt hard gewerkt om kinderen en jongeren op te laten groeien in een veilige, kansrijke en gezonde omgeving. De gemeente Hoeksche Waard werkt regionaal samen met 9 andere gemeenten om sturing op de Jeugdhulp mogelijk te maken en de transformatie vorm te geven. De Serviceorganisatie Jeugd ZHZ (SOJ) is hiervoor opgericht. Zij draagt zorg voor het inkopen en contracteren van regionale zorgmarkt, budgetbeheersing, informatievoorziening en accountmanagement. De SOJ is een regieorganisatie en de spin in het web in een complexe omgeving met 10 gemeenten, Stichting Jeugdteams en sociale wijkteams en Jeugdhulpaanbieders.

De Senior Adviseur Jeugdhulp valt onder het team Opvoeden en Opgroeien. Het team telt 10 betrokken en toegewijde medewerkers, die zich bezighouden met advisering op het gebied van Jeugd en Onderwijs en samenwerken aan de transformatie.


Het aanbod

Een uitdagende baan met ontwikkelmogelijkheden in een dynamische organisatie. Het salaris (afhankelijk van opleiding en ervaring) bedraagt minimaal €3561,- en maximaal €5169,- (schaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ABP keuzepensioen, reiskostenvergoeding, flexibel werken en een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding. De HR21 normfunctie is medewerker ontwikkeling II. Deze titel wordt gebruikt in formele documenten zoals de arbeidsovereenkomst bij indiensttreding.
Reageren kan t/m woensdag 20 januari. 

Vacature doorsturen
 
Deel via social: