Senior Juridisch Adviseur

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau WO
 • Functietype Vast
 • Regio Lisse
 • Salarisindicatie Tussen € 3561,- en € 5169,-
 • Vacaturenummer 1692

Over de functie

 • Als senior juridisch adviseur draag je bij aan de ontwikkeling van juridische kaders en beleid, in het bijzonder in relatie tot ruimtelijke ordening.
 • Vanuit jouw rol als senior juridisch adviseur hou je je bezig met complexe juridische vraagstukken als huisvesting arbeidsmigranten, bouwprojecten en aanbestedingen.
 • Samen met je collega's ga je op zoek naar naar een integrale aanpak en praktische oplossingen.
 • Dagelijks geef je adviezen over de voorstellen voor het college van B & W en de Gemeenteraad, daarbij ben je een echte sparringpartner voor de wethouder en de beleidsadviseurs ruimtelijke ontwikkeling.
 • Verder ben je verantwoordelijk voor een proactieve bijdrage aan de juridische kwaliteitsborging in de werkprocessen en projecten. 

De functievereisten

 • Als senior juridisch adviseur heb je minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeente en beschik je over een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau.
 • De senior juridisch adviseur heeft juridische kennis van het bestuurs- en privaatrecht, alsmede kennis van specifieke en algemene procedures binnen een gemeente.
 • Je bent een prettige gesprekspartner voor zowel externe als interne partners en het voor jou vanzelfsprekend dat je zorgvuldig afwegingen maakt tussen wet- en regelgeving, de bedoeling ervan en maatschappelijk en politiek draagvlak.
 • Verder vind je het leuk om zelfstandig nieuwe rechtsgebieden eigen te maken en die kennis te delen. 

Over de organisatie

HLTsamen is de ambtelijke werkorganisatie voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. De drie gemeenten bestaan uit vijf dorpen(Hillegom, Lisse, Sassenheim, Voorhout en Warmond). Stuk voor stuk karakteristieke plaatsen in de Bollestreek. Fantastisch gelegen: bij duinen, strand, weidegebied en de Kagerplassen. In een gebied vol cultuurhistorie. Dorpen met een rijk verenigingsleven en dorpen die volop in ontwikkeling zijn. Dichtbij steden als Haarlem, Amsterdam, Den Haag en Leiden. Geliefd om te wonen en te werken. 

De organisatie bestaat uit 470 medewerkers. Deze medewerkers adviseren de bestuurders van de gemeenten en voeren de gemaakte keuzes uit. Binnen de organisatie worden kennis en menskracht gebundeld om de ruim 80.000 inwoners van de drie gemeenten vooruit te helpen. De ambtelijke werkorganisatie bestaat vanaf 1 januari 2017 en is nog volop in ontwikkeling. Inventief, krachtig en verbindend zijn de waarden waar HLTsamen voor staat.

Als senior juridisch adviseur maak je onderdeel uit van het team Juridische Zaken, een klein, hecht, collegiaal en loyaal team. Het team bestaat uit 18 specialisten die beschikken over een enorme gedrevenheid voor het juridische vak. Het team beschikt over veel inhoudelijke kennis, deze kennis wordt ook volop met elkaar gedeeld. Zo groeien de specialisten in het team steeds meer in hun vak en in hun rol. En dat is goed, want de lat ligt hoog en de impact van de adviezen van het team is groot. Kwaliteit staat dan ook binnen het team voorop.  

Het aanbod

Het betreft een functie voor 36 uur in de week voor de duur van een jaar. De werkorganisatie HLTsamen heeft de intentie om bij wederzijdse tevredenheid de aanstelling na een jaar om te zetten naar een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in gemeenteschaal 11(max €5169,- euro bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur,  peildatum 1 oktober 2020). 

De werkorganisatie HLTsamen biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een laptop, een mobiele telefoon, reiskostenvergoeding, opname in het ABP-pensioenfonds en studiefaciliteiten. Naast je salaris krijg je een vrij besteedbaar budget bij de werkorganisatie HLTsamen, een individueel Keuze Budget (IKB) van ruim 17 % procent van je bruto jaarsalaris. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra verlofdagen, een opleiding of andere (fiscaal vriendelijke) bestedingsdoelen. Verder faciliteert de werkorganisatie goede faciliteiten om waar en wanneer je wilt je werk te doen. 

Vacature doorsturen
 
Deel via social: