Beleidsmedewerker Wonen, Onderwijshuisvesting en Maatschappelijk Vastgoed

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Papendrecht
 • Salarisindicatie Tussen € 2973,- en € 4494,-
 • Vacaturenummer 1678

Over de functie

 • In de rol van Beleidsmedewerker Wonen, Onderwijshuisvesting en Maatschappelijk Vastgoed ga je breed aan de slag met de diverse maatschappelijke opgaven. Daarbij adviseer je over vraagstukken rondom het realiseren van betaalde woningen, de huisvesting van diverse doelgroepen en het toekomst bestendig maken van diverse accommodaties.
 • De portefeuille Wonen vormt het een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Als Beleidsmedewerker Wonen, Onderwijshuisvesting en Maatschappelijk vastgoed geef je de prestatieafspraken met woningcorporaties vorm.
 • Ook ga je aan de slag met de uitvoering van thema's uit de Woonagenda. Denk hierbij aan huisvestings- en doelgroepenverordening, mogelijkheden voor doorstroming, woningbouwfonds, woningsplitsing en gebiedsprofielen.
 • Je ontwikkelt en voert beleid uit op het terrein van welzijns- en sportaccommodaties. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onder andere verenigingen of organisaties uit het bredere maatschappelijk veld over accommodatie vraagstukken.
 • Vanuit jouw rol werk je nauw samen met de schoolbesturen om in het kader van de onderwijshuisvesting te streven naar toekomstbestendige huisvesting. Het opstellen van een Integraal Huisvestingsplan Onderwijs valt onder jouw takenpakket.

De functievereisten

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding aangevuld met minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen gemeenten op het gebied van wonen, volkshuisvesting en / of onderwijs.
 • Je bent leergierig, energiek en flexibel ingesteld. Door jouw flexibele houding en jouw vermogen om prioriteiten te stellen, weet je deze afwisselende opgaven en thema’s eigen te maken.
 • Ook ben je initiatiefrijk, resultaatgericht en gericht op de relatie. Je zoekt van nature de samenwerking met (interne en externe) partners op en verbindt partijen met elkaar. Hierdoor creëer je draagvlak voor beleid.
 • Je zoekt daarbij ook naar de optimale verbinding met andere beleidsvelden, zoals jeugd, sport, cultuur, gezondheid en onderwijs. Dat betekent dat je pro-actief contacten onderhoudt met maatschappelijke partners, projecten start en begeleidt, signalen ophaalt en bestuurlijke overleggen voorbereidt.
 • Met jouw doorzettingsvermogen en overtuigingskracht ben je goed in staat strategieën integraal te vertalen naar concrete resultaten en blijf je vanuit jouw eigenaarschapsrol de regie op de processen voeren.
 • Tot slot ben je communicatief vaardig in woord en geschrift en hebt een positief kritische houding. Je weet je goed staande te houden in een politiek bestuurlijke omgeving.

Over de organisatie

De gemeente Papendrecht is een gemeente met een mooie en tevens gunstige ligging aan de Merwede. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners die prettig wonen, werken en recreëren dankzij een gevarieerd woningaanbod, een eigen winkelcentrum en werkgelegenheid. De gemeente kenmerkt zich tevens door de aanwezigheid van relatief veel groen terwijl deze anderzijds grenst aan stedelijk gebied.

De gemeentelijke organisatie kent, dankzij een recent doorlopen organisatieontwikkeltraject, een relatief platte organisatiestructuur. De teams worden direct aangestuurd door een teamleider. Dit betekent een open cultuur, korte lijnen naar het management en bestuur en ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. De gemeente Papendrecht is onderdeel van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: ‘Samen stad aan het water’.

Als Beleidsmedewerker Wonen, Onderwijshuisvesting en Maatschappelijk Vastgoed werk je binnen de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Dit team, bestaande uit circa 20 vakspecialisten, houdt zich bezig met een breed spectrum aan werkzaamheden binnen het Sociaal Domein op het gebied van Wmo, Jeugd, Participatewet, Sport, Cultuur en Onderwijs(huisvesting). Integraal, opgavegericht en projectmatig werken om met elkaar tot een beter doel en resultaat te komen staat binnen het team centraal

Het aanbod

Het betreft een functie voor 36 uur per week. De functie is ingedeeld in gemeenteschaal 10 (max €4494,- bruto o.b.v. 36 uur per week – peildatum 1 oktober 2020). Je krijgt direct een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Reageren kan t/m zondag 15 november.

De gemeente Papendrecht biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, opname in het ABP-pensioenfonds en studiefaciliteiten. Naast je salaris krijg je een vrij besteedbaar budget bij de gemeente Papendrecht, een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17.05 % van je bruto jaarsalaris. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.


Vacature doorsturen
 
Deel via social: