Senior Beleidsmedewerker Jeugd

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 24 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Tijdelijk
 • Regio Zwijndrecht
 • Salarisindicatie Tussen € 3561,- en € 5169,-
 • Vacaturenummer 1637

Over de functie

 • Als adviseur sociaal domein (jeugd) lever jij een grote bijdrage in de realisatie van de ambities van het raadsprogramma. En dan met name om te zorgen dat meer kinderen gezond en veilig opgroeien.
 • Je bent een aanjager in het realiseren van de transformatie van het sociaal domein. Onder meer voor de doorontwikkeling van een integraal 0-100 team binnen Zwijndrecht. Dit integrale team maakt het één gezin, één plan, één regisseur principe waar, en versterkt de grip en sturing op gemeentelijk niveau.
 • Rondom Jeugdzorgtaken ben jij een van de trekkers van de Zwijndrechtse strategie in de regionale samenwerkingsafspraken. Vanzelfsprekend ben je het eerste aanspreekpunt voor het bestuur en partnerorganisaties op het gebied van Jeugd.
 • Je kijkt met een brede blik naar onze opgaven. Vanuit jouw strategische denkkracht ben je in staat om van buiten naar binnen een visie te formuleren en om te zetten in concrete acties.
 • De focus ligt op  een nieuw Inkoopkader Jeugd (ervaring met inkoop is must), coördinatie van het Lokaal plan Jeugd en aanjager van 3 projecten binnen dit plan, te noemen 24-uurs zorg,  middelen naar de voorkant; inzet POH-(ggz) Jeugd.

De functievereisten

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding en hebt ervaring op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling en in het bijzonder op het gebied van Jeugd.
 • Je hebt ruime ervaring met politiek-bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen en bijbehorende beleids- en besluitvormingsprocessen.
 • Je het kennis van en bent vaardig in programmatisch-, thema- of opgavegericht werken.
 • Jij beschikt over de vaardigheid om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen. Hierbij kijk jij verder dan alleen de afdeling waar je voor werkt.
 • Jouw persoonlijkheid kenmerkt zich door een klantgerichte, samenwerkingsgerichte en open houding. Ook ben je in staat tot het onderhouden van contacten en creëren van draagvlak binnen de organisatie en bij onze lokale en regionale partners.

Over de organisatie

De gemeente Zwijndrecht heeft de ambitie om samen met haar partners en inwoners ervoor te zorgen dat minder inwoners in armoede leven en meer mensen aan het werk gaan. Ze willen dat er aandacht is voor gezondheid en een gezonde levensstijl, dat minder mensen zich eenzaam voelen en dat meer kinderen veilig en gezond opgroeien. De inwoners moeten op een prettige manier oud kunnen worden in hun eigen huis en mensen die hier nieuw komen moeten zich thuis voelen in Zwijndrecht.

Om deze ambities waar te maken werkt de gemeente met haar partners en inwoners aan een aantal grote opgaven die zijn vastgelegd in het raadsprogramma "Krachtig Zwijndrecht": werken aan een evenwichtige bevolkingssamenstelling, werken aan een veilig (en leefbaar) Zwijndrecht, aanpakken van armoede, werken aan een gezonde basis voor iedereen, het organiseren van zorg en ondersteuning wanneer inwoners dat nodig hebben en het centraal stellen van inwoners en hun (zorg)vragen. 

Je komt te werken bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Deze afdeling is je thuisbasis binnen de organisatie. De taken en werkzaamheden beslaan de volle breedte van het sociaal domein, variërend van onderwijs, jeugd, ondersteuning, zorg, participatie en gezondheid tot kunst, cultuur en sport. Vanuit onze kennis, kunde en talenten zijn we onderdeel van organisatiebrede gelegenheidscoalities, die werken aan de opgaven uit het raadsprogramma.

Beleid, accounts en subsidies zijn ondergebracht in onze afdeling. De afdeling is zowel verantwoordelijk voor (strategische) beleidsontwikkeling als de uitvoering daarvan. Veel van de taken vraagt  niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid.Op dit moment werken er bijna 30 mensen op de afdeling. De gemeente werkt volgens het principe van zelfsturing waarbij veel initiatief en verantwoordelijkheid ligt bij de collega's.


Het aanbod

Het betreft een functie voor 24 tot 32 uur per week voor de periode van 3 maanden (met optie tot verlenging). De functie is ingedeeld in gemeenteschaal 11 (min. €3561,- en max. €5169,-). De inzet van Zelfstandigen behoort tot de mogelijkheden. Reageren kan t/m woensdag 16 september. 

Vacature doorsturen
 
Deel via social: