Teamleider Beleid

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Oostburg
 • Salarisindicatie Tussen € 4279,- en € 5872,-
 • Vacaturenummer 1621

Over de functie

 • Als Teamleider Beleid ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het beleidsteam. Je geeft coachend leiding aan je teamleden, stuurt zowel op inhoud als op proces en weet mensen te enthousiasmeren.
 • Binnen het beleidsteam dienen op teamniveau en persoonlijk vlak een aantal ontwikkelslagen te worden gemaakt. Hierin ben jij als Teamleider Beleid in de lead.
 • Je voert het operationele personeelsbeleid uit, zoals resultaat- en ontwikkelgesprekken, verzuimbegeleiding en het organiseren van werkoverleggen.
 • Integraal werken dient binnen het beleidsteam te worden gestimuleerd. Als Teamleider Beleid draag jij hier onder meer aan bij door binnen en buiten de gemeentelijke organisatie integrale afstemming te bevorderen.
 • Je schept de voorwaarden waarbinnen de medewerkers van jouw team optimaal kunnen presteren.

De functievereisten

 • Als Teamleider Beleid heb je minimaal de beschikking over een afgeronde hbo-opleiding en meerdere jaren leidinggevende werkervaring binnen een gemeentelijke beleidsafdeling.
 • Je hebt zowel binnen het sociaal als het fysiek domein uitstekend zicht op beleidsprocessen.
 • Binnen de beleidsprocessen ben je in staat om op tactisch en strategisch niveau leiding te geven. Met jouw manier van leidinggeven weet je de medewerkers in beweging te krijgen.
 • Je hebt inzicht in overheidsfinanciën en bent dan ook in staat om verantwoord om te gaan met de beschikbare budgetten.
 • In jouw werkwijze ben je toegankelijk, betrokken en accuraat. Je bent een stevige gesprekspartner en in staat de medewerkers te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Dit vraagt om uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Het gemeentelijke beleidsveld kent voor jou geen geheimen; je weet wat er speelt en toont daadkracht. Je zoekt naar creatieve oplossingen en vertaalt de wensen van de gemeente naar concrete doelen.

Over de organisatie

De gemeente Sluis telt bijna 24.000 inwoners. Met een oppervlakte van ruim 30.000 ha is Sluis één van de grootste plattelands- en tevens dunst bevolkte gemeentes van Nederland. De gemeente telt 17 kernen en veel buurtschappen. Sluis is een dynamische gemeente en voortdurend in ontwikkeling. De laatste jaren is er in het gemeentelijk beleid veel aandacht voor identiteit en de versterking daarvan: het Zeeuws-Vlaamse DNA. Het DNA wordt beschreven als gemoedelijk, stoer, culinair, toeristisch, gezellig en geborgen. Deze kenmerken vind je terug in het landschap en bij de inwoners.

De gemeentelijke organisatie kent drie afdelingen: Externe Dienstverlening, Beleid en Beheer en Ondersteuning. De afdeling Beleid en Beheer bestaat uit ongeveer 70 medewerkers, verdeeld over het team Beheer (binnen- en buitendienst en openbare werken) en het team Beleid. Als Teamleider Beleid geef je leiding aan het laatstgenoemde team, welke momenteel bestaat uit 15 medewerkers. Binnen het team werken de beleidsadviseurs op allerlei gebieden: cultuur, toerisme, mobiliteit, duurzaamheid, ruimtelijke ordening en het sociaal domein. Zij verzorgen de beleidsadvisering en beleidsvoorbereiding op deze onderwerpen. Daarnaast begeleiden zij een diversiteit aan projecten. Je komt te werken in een team waarin een prettige en collegiale sfeer heerst. Het betreft een deskundig team in ontwikkeling met positieve energie en enthousiasme. Het team wordt daarbij gekenmerkt door haar eigenzinnigheid, diversiteit, loyaliteit en bevlogenheid. In de samenwerking is men professioneel, betrokken en heeft men een groot hart voor de regio. Zo denkt en werkt men mee met inwoners, bedrijven en organisaties.

Het aanbod

Het betreft een functie voor 36 uur in de week voor in eerste instantie de duur van een jaar. Bij goed functioneren volgt een vast contract. De functie is ingedeeld in gemeenteschaal 12 (min €4.279,- en max €5.872,- bruto per maand).

Daarnaast biedt de gemeente Sluis uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een Individueel Keuze Budget (17,05% van het brutosalaris) en een studiefaciliteitenregeling. Wanneer je voor woon-werkverkeer gebruik maakt van de Westerscheldetunnel, ontvang je van de gemeente een t-tag.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: