Projectleider Gebiedsontwikkeling

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Bodegraven
 • Salarisindicatie Tussen € 4236,- en € 5814,-
 • Vacaturenummer 1585

Over de functie

 • Als Projectleider Gebiedsontwikkeling draagt u zorg voor de aansturing van(gemeentelijke) ruimtelijke (grondexploitatie)projecten voor (toekomstige) woningbouw en bedrijventerreinen/of voor gemeentelijke investeringsprojecten zoals bijvoorbeeld onderwijsgebouwen. Deze projecten bevinden zich in verschillende fasen, dit kan variëren van de verkennende haalbaarheidsfase tot aan projecten die al zijn opgestart.
 • U werkt in een integraal projectteam en met partijen zoals ontwikkelaars en corporaties, dorpsteams, ondernemers en inwoners samen aan de realisatie. U beheert het projectbudget van projecten en stuurt bij waar en wanneer nodig. In het licht van integraliteit bent u constant bezig met het pro-actief betrekken van partners en collega's. 
 • Een open houding richting de directe omgeving, inwoners, gebruikers en bestuur is een must. Vanuit deze houding anticipeert u op kansen en mogelijkheden voor vernieuwing, en bent u in staat processen te overzien en aan te jagen.
 • U bent verantwoordelijk voor strategische inbreng ten aanzien van gemeente-brede vraagstukken.

De functievereisten

 • U heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding
 • U beschikt over vakinhoudelijke kennis over grondexploitaties, ruimtelijke ordening en vastgoedontwikkeling
 • Als Projectleider heeft u ervaring met en gevoel voor overleg met partners uit de vastgoedwereld, de samenleving en inwoners en ondernemers
 • U staat in uw kracht als verbinder en heeft een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
 • Resultaatgerichtheid is tekenend voor u net als sensitiviteit voor de omgeving en belangen van derden
 • Affiniteit met Planeconomie is een pre. 

Over de organisatie

Binnen de gemeente kennen ze geen afdelingen, geen leidinggevenden en geen functies. De gemeente werkt vanuit wisselende rollen zelfsturend samen aan de opgaven zoals die vanuit de samenleving naar de gemeente toe komen. Hierdoor is de gemeente beter in staat om de organisatie en werkwijze af te stemmen op wat de samenleving van ze vraagt en op hoe deze vragen veranderen. De toegevoegde waarde vertaalt zich meer in werken mét de inwoners in plaats van vóór de inwoners. De gemeente ervaart dat ze door deze manier van werken en organiseren meer gebruik kunnen maken van alle kwaliteiten van de medewerkers. De cultuur binnen de organisatie kenmerkt zich door veel ruimte voor medewerkers (eigenaarschap), een informele sfeer en korte lijnen. U staat in nauw contact met het bestuur en politiek. 

Binnen het team vertrekken twee Projectleiders, waardoor de gemeente op zoek naar een ervaren Projectmanager. Er liggen uiteenlopende vraagstukken met betrekking tot transformaties, woningopgaven en pps-constructies. Voorts dienen er stappen gezet te worden met betrekking tot toekomstige gebiedsontwikkelingen. Samen met de dorpen en kernen moet de gemeente een strategische positie innemen ten aanzien van ontwikkelingen binnen de gemeente. De Projectleider Gebiedsontwikkeling werkt nauw samen met een Procesmanager / Strategisch Adviseur en een andere Projectleider Gebiedsontwikkeling.

Het aanbod

De functie is voor gemiddeld 36 uur per week. Verder is de functie ingekaderd op basis van uw ervaring (maximaal €69.768,- bruto ,- o.b.v. 36 uur). Het gaat om een vast dienstverband. U komt te werken binnen een actieorganisatie waar er sprake is van zelfsturing en dus nauwelijks hiërarchie. U heeft alle ruimte om zo goed mogelijk 'van buiten naar binnen werken' in de praktijk te brengen. Op basis van uw eigen talenten en aspiraties wordt u gestimuleerd uzelf verder te ontwikkelen en kunt u invulling geven aan behoeftes die spelen binnen de gemeente. 

Door het Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris) heeft u maandelijks de beschikking over een deel van uw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. U kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van extra verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door de gemeente betaald. De werktijden zijn bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: