Adviseur Verkeer en Vervoer

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Vast
 • Regio Papendrecht
 • Salarisindicatie Tussen € 3526,- en € 5118,-
 • Vacaturenummer 1561

Over de functie

 • Als adviseur verkeer en vervoer ben je binnen de gemeente de expert op je vakgebied. In de samenwerking met de verkeerskundige ben jij werkzaam op het snijvlak van beleid en ontwikkeling en houdt de verkeerskundige zich bezig met beheersmatige taken zoals het opstellen van verkeersbesluiten.
 • Je adviseert binnen diverse ruimtelijke ontwikkelingen die de komende jaren uitgevoerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan de (her)ontwikkeling van een woonwijk en de verduurzaming van de gemeente.
 • Namens de gemeente Papendrecht ben je betrokken bij grote infrastructurele projecten zoals de uitbreiding van de A15, de renovatie van de N3 en denk je mee bij diverse openbaar vervoer concessies.
 • Je adviseert over de doorstroming van auto’s en fietsverkeer binnen de gemeente en bent verantwoordelijk voor het beleidsplan elektrisch laden.

De functievereisten

 • Je beschikt over wo werk- en denkniveau op het gebied van verkeer en vervoer.
 • Binnen het vakgebied beschik je over minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring in een bestuurlijke en politieke omgeving en bent vaardig in het uitbrengen van (schriftelijke) adviezen.
 • Als adviseur ben je actief op meerdere terreinen binnen de breedte van het gemeentelijke fysieke domein. Je beschikt over het vermogen om met bestuur, bewoners en maatschappelijke organisaties integraal samen te werken.

Over de organisatie

De gemeente Papendrecht is een gemeente met een mooie en tevens gunstige ligging aan de Merwede. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners die prettig wonen, werken en recreëren dankzij een gevarieerd woningaanbod, een eigen winkelcentrum en werkgelegenheid. De gemeente kenmerkt zich tevens door de aanwezigheid van relatief veel groen terwijl deze anderzijds grenst aan stedelijk gebied.

De gemeente Papendrecht is onderdeel van de regio Drechtsteden, een unieke vorm van intergemeentelijke samenwerking: "Samen stad aan het water'. De gemeentelijke organisatie kent, dankzij een recent doorlopen organisatieontwikkeltraject, een relatief platte organisatiestructuur. De teams worden direct aangestuurd door de teamleider. Dit betekent een open cultuur, korte lijnen naar het management en bestuur en ruimte voor eigen initiatieven.

Als Adviseur Verkeer en Vervoer werk je binnen het team Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Ontwikkeling en Vastgoed. Dit team, bestaande uit circa 20 vakspecialisten, houdt zich bezig met een breed spectrum aan werkzaamheden binnen het ruimtelijk domein op het gebied van stedenbouw, verkeer, economie, milieu, vastgoedbeheer en duurzaamheid. Integraal werken om met elkaar tot een beter doel te komen staat binnen het team centraal.

Het aanbod

De functie biedt de mogelijkheid om je kennis en ervaring enerzijds te benutten en anderzijds uit te breiden door aan de slag te gaan met een reeks van uitdagende en complexe mobiliteitsvraagstukken binnen de gemeente. De gemeente Papendrecht investeert in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Daarbij bestaat er volop ruimte om nieuwe uitdagingen op te pakken in samenwerking met andere teamleden.

De functie is ingedeeld in gemeenteschaal 11 (max €5.118,- bruto obv 36 uur per week – peildatum 1 juli 2020). Verder biedt de gemeente Papendrecht uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, opname in het ABP-pensioenfonds en studiefaciliteiten. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar voor 36 uur per week. Bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan.

Naast je salaris krijg je een vrij besteedbaar budget bij de gemeente Papendrecht, een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17.05 % van je bruto jaarsalaris. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: