Trainee Verkeer

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Functietype Detavast
 • Regio Rijswijk
 • Vacaturenummer 1552

Over de functie

 • Als Junior Adviseur Verkeer werk je aan verkeerskundige projecten binnen de gemeente Rijswijk en beantwoord je vragen en klachten met betrekking tot verkeersveiligheid, bereikbaarheid en duurzame mobiliteit.

 • Je ondersteunt je ervaren collega’s met het ontwerpen en toetsen van verkeerskundige plannen voor de openbare ruimte.

 • Naast het verrichten van beleidsmatig werk ben je  tactisch en operationeel bezig. Zo ga je met de Gebiedsregisseur wijken in. Je werkt aan een netwerk tussen stadhuis, omgeving en andere overheden.

 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van belangrijke besluitstukken, bewaak je verschillende verkeerskundige procedures en vertegenwoordig je jouw vakgebied in projectteams.

 • Je adviseert over verkeerskundige vraagstukken aan het bestuur en management en bent mede verantwoordelijk voor de communicatie met externe belanghebbenden zoals bewoners en ondernemers.


De functievereisten

 • Je hebt een passie voor verkeer en mobiliteit en beschikt minimaal over een afgeronde hbo opleiding in de richting van verkeerskunde of ruimtelijke ontwikkeling of studeert binnen enkele maanden af.

 • Je hebt gevoel bij (verkeerskundig) ontwerpen en/of wil hier graag in verder groeien.

 • Als persoon ben je intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de maatschappij vanuit een functie in het publieke domein.

 • Je bent communicatief vaardig, beschikt over netwerkvaardigheden en legt makkelijk de verbinding met collega’s en externe samenwerkingspartners.

 • Eigenschappen die je verder kenmerken zijn onderzoekend, innovatief en dienstverlenend.


Over de organisatie

Rijswijk is een sterke groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden en koestert zijn eigenheid. Daarnaast is Rijswijk een groene gemeente. Bijna een vijfde van Rijswijk bestaat namelijk uit parken en plantsoenen. Daartegenover staat de hoogbouw van de wederopbouwwijken, het winkelcentrum in de Bogaard en het uitgestrekte bedrijventerrein Plaspoelpolder. Rijswijk is dan ook een zeer interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Het heeft een overzichtelijke schaal, maar kent tevens veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Dit is terug te zien in de binnenstedelijke ontwikkelingen in de Plaspoelpolder en in de Bogaard. De gemeente organisatie bestaat ongeveer uit 430 medewerkers. Deze medewerkers zijn verdeeld over vijf domeinen die weer bestaat uit Opgaven (opgave gestuurde organisatie). Er wordt gewerkt in teams rond opgaven met verantwoordelijkheden laag in de organisatie, met korte lijnen en op basis van vertrouwen en goed opdrachtnemer- en opdrachtgeverschap.

Het team Bereikbare Stad zet zich in voor de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van de stad. Het team bestaat uit ongeveer 10 creatieve en betrokken medewerkers met oog voor resultaat. Medewerkers in het team houden zich onder andere bezig met het leiden van projecten, het schrijven van beleid en met ontwerpen die allen ten goede komen van de bereikbaarheid van de Rijswijk. In het team “Bereikbare Stad” werken beleidsmedewerkers, ontwerpers, projectleiders en opdrachtgevers. Ze werken samen met de omgeving aan plannen en projecten voor een stad die bereikbaar, leefbaar, duurzaam en verkeersveilig is. Het toepassen van innovatie, anders omgaan met mobiliteit en het inpassen van vele ruimtelijke initiatieven en transformaties, zijn mooie uitdagingen. Komende tijd spelen er leefbaarheidsvraagstukken (kwaliteit openbare ruimte) en complexe vraagstukken in het kader van verstedelijking/inbreiding waar het team mee geconfronteerd wordt. Verder spelen er uitdagingen op het gebied van het openbaar vervoer en de snelwegen door de stad.
Het aanbod

Gedurende een intensief en leerzaam traject van anderhalf jaar doe je vanaf het eerste moment concrete ervaring op bij de gemeente Rijswijk. Binnen de gemeente wordt je begeleid door een Senior Adviseur Verkeer en doe je van meet af aan 4 dagen per week concrete werkervaring op. Naast de werkzaamheden op kantoor wordt je door een ervaren adviseur verkeer uit het netwerk van Certus Groep begeleid en is er de mogelijkheid een op maat gesneden opleiding te volgen. Om jezelf te ontplooien als moderne ambtenaar en zo goed mogelijk hedendaagse vraagstukken in het publieke domein op te kunnen pakken, volg je de opleidingen: integraal werken, de netwerkende ambtenaar, politiek-bestuurlijke sensitiviteit en persoonlijk leiderschap.

Verder ontvang je een goed salaris op basis van een 40-urige werkweek (max. €36.564,- per jaar) en ontvang je een reiskostenvergoeding, laptop en een smartphone. Na anderhalf jaar treed je, bij goed functioneren, in vaste dienst bij de gemeente. Tot slot organiseren we diverse gezellige teamactiviteiten waarin je samen met andere adviseurs uit het programma ervaringen met elkaar uitwisselt.
Vacature doorsturen
 
Deel via social: