Senior Vastgoedjurist

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau WO
 • Functietype Vast
 • Regio Delft
 • Salarisindicatie Tussen € 4022,- en € 5520,-
 • Vacaturenummer 1375

Over de functie

 • Als Senior Vastgoedjurist bent u verantwoordelijk voor juridisch advies ten aanzien van gebiedsontwikkelingen binnen de gemeente en draagt u, vanuit een vroeg stadium, zorg voor het beoordelen en opstellen van nieuwe contracten.  
 • U bent verantwoordelijk voor het opzetten van complexe gebiedsontwikkelingen en de verduurzaming van de vastgoedportefeuille.  
 • Als belangrijke spil binnen de gemeente omtrent vastgoedrecht bent u de expert in het kader van tactische en strategische advisering. U haalt veel energie uit het pro-actief informeren van betrokkenen over  wet- en regelgeving en aanverwante ontwikkelingen. Daarnaast is het voor u de uitdaging om in het kader van deze (veranderlijke) wet- en regelgeving ontwikkelstrategieën uit te werken.  
 • U weet het tactische en strategische niveau op het gebied van Vastgoed binnen de organisatie op een (nog) hoger niveau te tillen. U bent dan ook verantwoordelijk voor advisering richting Beleid op dit vlak.
 • In de rol van Senior Vastgoedjurist signaleert u dwarsverbanden binnen en buiten de organisatie en functioneert u als innoverende kracht binnen de afdeling. U weet samen met partners de huidige manier van werken te verbeteren. 

De functievereisten

 • U heeft een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Nederlands recht met bij voorkeur als afstudeerrichting privaatrecht of vastgoedrecht.
 • Als Senior Vastgoedjurist heeft u minimaal 5 jaar relevante werkervaring met aantoonbare ervaring binnen gebiedsontwikkelingsprojecten.
 • U heeft affiniteit met politiek bestuurlijke processen en het functioneren van een gemeentelijke organisatie.
 • In de rol van Senior Vastgoedjurist is het essentieel dat u beschikt over goed ontwikkelde contactuele vaardigheden en in staat bent om soepel te verplaatsen in en te schakelen tussen verschillende belevingswerelden. Dit omdat, u het ene moment in een overleg met het college van B&W of ambtelijk opdrachtgevers zit en het andere moment  een nieuwe samenwerking met een marktpartij aangaat. 
 • U staat stevig in uw schoenen, staat in contact met de omgeving en weet tegelijkertijd de belangen van de gemeenten goed te vertegenwoordigen.

Over de organisatie

De gemeente Delft kent een rijke historie en is tegelijkertijd zeer toekomstgericht. De gemeente zit volop in de ontwikkeling als netwerkorganisatie. Kenmerkend voor de gemeente is de focus op innovatie en participatie. Dit zien we terug in de agenda van het bestuur en de ambtelijke organisatie. De gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen op het gebied van spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. 

De gemeente kenmerkt zich door haar open, transparante organisatiecultuur en korte lijnen. Binnen de gemeente Delft wordt er gewerkt ‘midden in de stad’, voor de stad’. Dat krijgt vorm door de focus te leggen op de samenwerking met zowel interne als externe partners waarbij de maatschappelijke vraag altijd leidend is. Er wordt gewerkt vanuit eigenaarschap, oftewel aanspreekbaarheid op de resultaten.

Als Senior Vastgoedjurist bent u onderdeel van de afdeling Vastgoed en Facilitair. Binnen de afdeling werken momenteel 26 full time medewerkers. U werkt binnen een zakelijke context samen met gedreven overheidsprofessionals die werken op de gebieden van panden, grond en erfpacht. Uw collega's houden zich o.a. bezig met technisch beheer, advies, gebiedseconomie, vastgoedeconomie, bouwkundig advies en ondersteuning. Er spelen komende tijd veel uitdagende, grote projecten waar u aantoonbare resultaten van gaat zien. Binnen de afdeling staan het eigenaars- en gebruikersperspectief centraal en met uw goed ontwikkelde strategische vermogen weet u samen met partners kwaliteit- en efficiëntieslagen te verwezenlijken. U bent een belangrijke schakel in het realiseren van prominente ambities van de afdeling met betrekking tot gebiedsontwikkelingen en de vastgoedportefeuille. 

Het aanbod

Het betreft een functie van 36 uur in de week. De gemeente biedt een vast dienstverband. De functie is op basis van uw kennis en ervaring ingedeeld in gemeenteschaal 12 (maximaal €5.220,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Door het Individueel Keuze Budget heeft u maandelijks de beschikking over een deel van uw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. U kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van extra verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door de gemeente betaald. De werktijden zijn bij gemeente Delft flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

U komt te werken in het hart van de historische binnenstad in een modern en duurzaam kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in het uitgaanscentrum met horeca aan de gracht.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: