Adviseur Circulair Afvalbeleid

Vacature doorsturen
 
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Opleidingsniveau HBO
 • Dienstverband Vast
 • Regio Bodegraven
 • Salarisindicatie Tussen € 2885,- en € 5017,-
 • Vacaturenummer 1318

Over de functie

 • Als Adviseur Circulair Afvalbeleid draagt u zorg voor het goed laten verlopen van de de inzameling van huishoudelijk afval en schoontaken (onkruid, zwerfvuil, etc). U speelt een belangrijke rol binnen een politiek gevoelig dossier. 
 • Samen met Cyclus bepaalt u de strategie waarin u de rol van accounthouder en interne adviseur aanneemt. U bent tevens contractbeheer ten aanzien van dit bedrijf met een miljoenenomzet. 
 • Op het gebied van de operationele uitvoering weet u slagen te maken en ervoor te zorgen dat deze soepel blijft verlopen. 
 • U bent verantwoordelijk voor de missie van de gemeente om naar 100% hergebruik van afval te gaan. Het is aan u als Adviseur Circulair Afvalbeleid om binnen de driehoek 'dienstverlening-kosten-duurzaamheid' stappen te zetten wat betreft duurzaamheid met oog voor de andere aspecten.

De functievereisten

 • U heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding
 • Op het gebied van afval en duurzaamheid beschikt u over de nodige kennis en ervaring. 
 • U heeft een goed ontwikkeld gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen
 • Resultaatgerichtheid is tekenend voor u net als sensitiviteit voor de omgeving en belangen van derden. 

Over de organisatie

Binnen de gemeente kennen ze geen afdelingen, geen leidinggevenden en geen functies. De gemeente werkt vanuit wisselende rollen zelfsturend samen aan de opgaven zoals die vanuit de samenleving naar de gemeente toe komen. Hierdoor is de gemeente beter in staat om de organisatie en werkwijze af te stemmen op wat de samenleving van ze vraagt en op hoe deze vragen veranderen. De toegevoegde waarde vertaalt zich meer in werken mét de inwoners in plaats van vóór de inwoners. De gemeente ervaart dat ze door deze manier van werken en organiseren meer gebruik kunnen maken van alle kwaliteiten van de medewerkers. De cultuur binnen de organisatie kenmerkt zich door veel ruimte voor medewerkers (eigenaarschap), een informele sfeer en korte lijnen. U staat in nauw contact met het bestuur en politiek. 

U werkt binnen een team van vijftien personen, waarbij u vooral samenwerkt met Cyclus als verbonden partij en de groenbeheerders. Daarnaast is de samenwerking met de rest van de organisatie ook van belang. De wethouder is een belangrijke partner om mee te schakelen voor u.  

Het aanbod

De functie is voor gemiddeld 36 uur per week. Verder is de functie ingekaderd op basis van uw ervaring (max. €5.017,- o.b.v. 36 uur). U kunt direct instromen binnen de gemeente of het eerste jaar een contract via Certus Groep aangeboden krijgen, waarna bij goed functioneren een vaste aanstelling bij de gemeente volgt. U komt te werken binnen een actieorganisatie waar er sprake is van zelfsturing en dus nauwelijks hiërarchie. U heeft alle ruimte om zo goed mogelijk 'van buiten naar binnen werken'' in de praktijk te brengen. Op basis van uw eigen talenten en aspiraties wordt u gestimuleerd uzelf verder te ontwikkelen en kunt u invulling geven aan behoeftes die spelen binnen de gemeenten. 

Door het Individueel Keuze Budget heeft u maandelijks de beschikking over een deel van uw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. U kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van extra verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door de gemeente betaald. De werktijden zijn bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Vacature doorsturen
 
Deel via social: