Beleidsmedewerker Samenleving

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 34 uur
  • Dienstverband Vast
  • Regio Delft
  • Vacaturenummer 536

Over de functie

Als Beleidsmedewerker Samenleving is uw primaire verantwoordelijkheid het ontwikkelen en aanpassen van gemeentelijk beleid met betrekking tot het Sociaal Domein. U bent hierin de adviseur van het bestuur. De komende periode is vooral de beleidsontwikkeling op de gebieden van maatschappelijke opvang, beschermd wonen, risicovolle jeugd in relatie met het veiligheidsdomein en de nieuwe taak verwarde personen uw werkveld. In concreto optimaliseert of ontwikkelt u communicatiemiddelen, brainstormt u met collega’s, stemt u af met het management, bestuur en in de lijn, maar vooral ook met inwoners, bedrijven en instellingen. Vervolgens ontwikkelt u als Beleidsmedewerker Samenleving beleid op strategisch en tactisch niveau, waarmee de gemeente haar dienstverlening kan professionaliseren. Het samenwerken met netwerkpartners en creëren van draagvlak is hierbij van groot belang.

De functievereisten

  • U beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding.
  • U heeft minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsmedewerker binnen de gemeente opgedaan.
  • U heeft een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
  • U bent flexibel ingesteld en werkt graag doelgericht.

Over de organisatie

De gemeente is volop in ontwikkeling en zoekt op innovatieve wijze nieuwe werkwijzen en samenwerkingsverbanden. Als Beleidsmedewerker Samenleving valt u binnen het team Zorg en Welzijn. Naast risicovolle jeugd en de relatie met het veiligheidsdomein zijn onder meer Wmo, ouderenbeleid, vrijwilligerswerk, voor- en vroegschoolse educatie, diversiteitsbeleid en het accountmanagement van maatschappelijke instellingen thema's binnen het team.

Het aanbod

Het gaat om een vast dienstverband en de functie is voor 34 uur per week. Verder is de functie ingeschaald in functieschaal 10 (hoger periodiek).

Vacature doorsturen
 
Deel via social: