Persoonlijk leiderschap

In een tijd waarin maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken zich in een steeds hoger tempo voordoen staan publieke organisaties voor interessante uitdagingen. In plaats van een overheid die voorschrijft, heeft de overheid zich voorgenomen om inwoners en organisaties actiever te betrekken bij maatschappelijke ontwikkelingen. Om vorm te geven aan deze manier van werken, zijn initiatiefrijke ambtenaren nodig die over de grenzen van hun organisatie heen kijken en hun unieke kwaliteiten blijven ontwikkelen en effectief inzetten.

 

  • vbIconFeatures01Investering € 1.295,-
  • vbIconFeatures02Studieduur 1 maand
  • vbIconFeatures03Niveau Vakopleiding

Opleidingsthema's

Binnen de opleiding Persoonlijk leiderschap binnen het publiek domein wordt gewerkt aan vier opleidingsthema’s. In elk thema staan de unieke aspecten van het publieke domein centraal.

  • persoonlijke leiderschap
  • reflectie
  • de tijdmanagement matrix
  • effectief plannen & organiseren

Persoonlijk leiderschap

In deze opleiding leert u waardevolle instrumenten om uzelf als ambtenaar zo effectief mogelijk in te zetten. Het meest waardevolle instrument bent uzelf. We starten deze opleiding dan ook u met het werken aan uw persoonlijk leiderschap.  In deze gevalideerde persoonlijkheidstest leert u meer over uzelf en hoe het liefst werkt. U ontdekt hoe uw interactie met anderen van nature werkt en welke stappen u kunt zetten om meer eigenaarschap in uw werk als ambtenaar te pakken.

Reflectie en effectief plannen & organiseren

Tijdens de tweede opleidingsdag behandelen we in de ochtend de belangrijkste reflectietechnieken. Als ambtenaar werkt u in een complex en steeds veranderend speelveld. U dient voortdurend te reflecteren op uw handelen om scherp te blijven. We nemen de technieken door aan de hand van een opdracht gericht op de alledaagse praktijk van een ambtenaar. In de middag leert u uw ideeën en tijd goed te plannen en te organiseren. We nemen de stappen door van zelfmanagement en hoe u prioriteiten stelt. We gaan oefenen met uw actuele agenda binnen uw  organisatie. We nemen de principes om zaken voor elkaar te krijgen in de beperkte tijd die we hebben. 

Begeleiding

Uw trainer heeft ruime ervaring binnen het publieke domein en is ook uw persoonlijke coach. Tijdens de opleiding stelt u met uw trainer uw doelen vast en gaat u samen aan de slag. Praktisch, helder en doelgericht. In uw leertraject staan maatwerk en persoonlijke aandacht centraal.

Persoonlijk leiderschap

Resultaat

U eindigt deze opleiding met een persoonlijk actieplan: hoe kunt u met de tools en technieken die u in deze opleiding heeft geleerd uw persoonlijk leiderschap vasthouden en nog meer inzetten binnen uw publieke organisatie? Met het actieplan kunt u het komend jaar gericht aan de slag en uw adviseur blijft hierbij als sparringspartner op de achtergrond om u op verzoek te helpen.

Vestiging Rotterdam

Certus Groep Rotterdam B.V. 
Wijnhaven 3 U 
3011 WG Rotterdam
Kvk: 54609232

088-0115000
info@certusgroep.nl
Bekijk alle contactgegevens

Vestiging Amsterdam

Certus Groep Amsterdam B.V. 
Herikerbergweg 7
1101 CN Amsterdam
Kvk: 72237899

088-0115000
info@certusgroep.nl
Bekijk alle contactgegevens