De netwerkende ambtenaar

Begrippen als ‘eigen kracht’, stakeholders en PPS (publiek-private samenwerking) zijn niet meer weg te denken vandaag de dag in overheidsland. Door bezuinigingsopgaves, het politieke klimaat en mondige burgers ligt de wijze waarop publiek geld besteed wordt meer en meer onder een vergrootglas. De ontwikkelingen vragen om specifieke competenties van ambtenaren. Zo dienen zij in staat te zijn om van ‘buiten naar binnen te werken’.

  • vbIconFeatures01Investering € 1.595,-
  • vbIconFeatures02Studieduur 2 maanden
  • vbIconFeatures03Niveau Vakopleiding

Opleidingsthema's 

Binnen de opleiding De netwerkende ambtenaar wordt gewerkt aan vier opleidingsthema’s. In elk thema staan de unieke aspecten van het publieke domein centraal.

  • opgavegericht werken
  • maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)
  • financieel bewustzijn
  • effectief beïnvloeden
  • succesvol netwerken

 

Opgavegericht werken en MVO

In deze opleiding, starten we met het bewustzijn van wat het u vraagt om opgavegerichte te werken. In een interactieve training, neemt een adviseur u mee in de rollen die dit van u vraagt en krijgt u inzicht in de competenties die hier nadrukkelijk bij komen kijken. In de middag leert u contact maken met verschillende partijen en een passend aanbod te doen. Tot slot nemen we de verschillende verschijningsvormen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met u door en behandelen we de vuistregels om maatschappelijke kansen goed ingevuld te krijgen.

Financieel bewustzijn

In een maatschappelijk omgeving die constant onderhevig is aan verandering, is een grote mate van financieel bewustzijn van belang. U leert de wettelijke kaders kennen waarin lokale overheden opereren en het financiële speelveld waarin overheidstellingen en ambtenaren zich bevinden. Via een praktijkopdracht wordt u uitgedaagd uw rol te pakken in een vraagstuk waarbij het gaat om het herkennen van de (financiële) ruimte die u hebt en de wijze waarop invloed uitgeoefend kan worden.

Succesvol netwerken en effectief beïnvloeden

Als netwerkende ambtenaar gaat het om het beïnvloeden van anderen en succesvol netwerken. In de laatste dag van deze opleiding, neemt een adviseur u mee in de belangrijkste beïnvloedingstechnieken. We maken samen een persoonlijke pitch om uzelf krachtig en op een natuurlijke manier te introduceren binnen uw organisatie, maar ook bij externe partners. We bereiden aan de hand van een checklist een netwerkgesprek voor met een maatschappelijk partner dat u ook daadwerkelijke gaat houden.

Begeleiding

Uw trainer heeft ruime ervaring binnen het publieke domein en is ook uw persoonlijke coach. Tijdens de opleiding stelt u met uw trainer uw doelen vast en gaat u samen aan de slag. Praktisch, helder en doelgericht. In uw leertraject staan maatwerk en persoonlijke aandacht centraal.

 

De netwerkende ambtenaar

Resultaat

Aan het eind van deze opleiding bent u beter in staat partners op een effectieve manier en op de juiste momenten aan u te binden. U hebt geoefend om uzelf krachtig te presenteren en zaken op een invloedrijke manier voor elkaar te krijgen met behoud van relatie en het maatschappelijk doel.

Vestiging Rotterdam

Certus Groep Rotterdam B.V. 
Wijnhaven 3 U 
3011 WG Rotterdam
Kvk: 54609232

088-0115000
info@certusgroep.nl
Bekijk alle contactgegevens

Vestiging Amsterdam

Certus Groep Amsterdam B.V. 
Herikerbergweg 7
1101 CN Amsterdam
Kvk: 72237899

088-0115000
info@certusgroep.nl
Bekijk alle contactgegevens