Integraal werken

Er wordt door gemeenten steeds meer druk ervaren om efficiëntie- en kwaliteitsslagen door te voeren. Maatschappelijke ontwikkelingen in bijvoorbeeld zorg- en hulpbehoeftes vragen om maatwerk en vakmanschap binnen de overheid. Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar de publieke sector voor staat, leidt Certus Groep ambtenaren op in integraal werken.

  • vbIconFeatures01Investering € 2.195,-
  • vbIconFeatures02Studieduur 2 maanden
  • vbIconFeatures03Niveau Vakopleiding

Opleidingsthema's

Leer doelmatig samen te werken met specialisten uit andere disciplines. De opleiding Integraal werken bestaat uit de onderstaande vijf opleidingsthema’s. In elk thema staan de unieke aspecten van het publieke domein centraal.

  • projectmanagement
  • effectief samenwerken
  • dienstverlening
  • datagestuurd werken
  • mediation

Projectmanagement 

Integraal werken. Samen met een adviseur uit het publieke domein worden uw persoonlijke leerdoelen opgesteld. U leert hoe u relevante stakeholders in kaart weet te brengen en krijgt handvatten aangereikt
om partijen effectief aan u te binden aan de hand van casussen uit de praktijk van het publieke domein. Aan de hand van een case maakt u een netwerkplanning en een projectplanning gericht uw eigen werksituatie binnen uw publieke organisatie.

Effectief samenwerken 

Na deze intensieve dag, bespreken we hoe u het best kunt samenwerken in een integraal project. U maakt een test en leert uw kracht kennen als teamspeler. We oefenen met een aantal belangrijke communicatietechnieken. In samenwerkingen ontmoet u uw eigen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ook allergieën. We bespreken tot slot door welke 5 fasen een team gaat in een samenwerking en hoe u elk van deze 5 fasen kunt beïnvloeden.

Dienstverlening en mediaton 

U krijgt in de ochtend 2 cases van gemeenten te zien die u naar eigen inzicht oplost.  Ook leert u om te gaan met weerstand in het kader van integraal werken. In het tweede dagdeel gaan we verder op het omgaan met emoties tijdens projecten. U leert om strategisch om te gaan met emoties van uzelf en anderen. U versterkt via oefeningen uw emotionele intelligentie en ervaart waarom dit binnen het publieke domein juist nu zo belangrijk is.

Datagestuurd werken

Op de vierde dag duikt u in de ochtend in de wereld van Big Data. U bekijkt vanuit uw rol als ambtenaar hoe u data kunt gebruiken in uw werk. Het vinden en betrekken van de juiste mensen hierin is vaak cruciaal om uw opgaven goed onderbouwd te presenteren. U leert conclusies te trekken vanuit een dataset, effectief de juiste informatie te vinden en integraal te kijken naar data.

Begeleiding

Uw trainer heeft ruime ervaring binnen het publieke domein en is ook uw persoonlijke coach. Tijdens de opleiding stelt u met uw trainer uw doelen vast en gaat u samen aan de slag. Praktisch, helder en doelgericht. In uw leertraject staan maatwerk en persoonlijke aandacht centraal.

Integraal werken

Resultaat

Na afloop van deze opleiding heeft u uzelf versterkt in integraal werken. Enerzijds kent u de ‘harde’
technische kant via goed projectmanagement en objectief omgaan met data. Anderzijds kent u ook de ‘zachte’ kant, doordat u heeft leren denken en werken vanuit alle belanghebbenden in het publieke domein en op een goede manier kunt samenwerken.

Vestiging Rotterdam

Certus Groep Rotterdam B.V. 
Wijnhaven 3 U 
3011 WG Rotterdam
Kvk: 54609232

088-0115000
info@certusgroep.nl
Bekijk alle contactgegevens

Vestiging Amsterdam

Certus Groep Amsterdam B.V. 
Herikerbergweg 7
1101 CN Amsterdam
Kvk: 72237899

088-0115000
info@certusgroep.nl
Bekijk alle contactgegevens