Loopbaanbegeleiding Certus Groep

Certus Groep begeleidt personeel van publieke organisaties in trajecten op maat naar een passende arbeidsrelatie. Loopbaanbegeleiding biedt uw personeel dé kans op een passende carrièrestap. Elk mens is uniek en elke situatie vraagt om een bijpassende aanpak.

Het loopbaanbegeleidingstraject van Certus Groep bestaat uit 3 modules, welke zowel gezamenlijk als individueel af te nemen zijn. U en uw werknemers kunnen tijdens het traject rekenen op onze kennis, toewijding en persoonlijke aandacht.

 • Module 1: Persoonlijke ontwikkeling
  De voorbereiding op een carrièrestap begint met een persoonlijk onderzoek. Tijdens het doorlopen van de module 'Persoonlijke Ontwikkeling' krijg uw werknemer meer inzicht in gedragsindicatoren- en eigenschappen, kerncompetenties, persoonlijke drijfveren en de bijpassende arbeidsomstandigheden. Door middel van diepte-interviews en assessments wordt er een persoonlijke profiel opgesteld van uw werknemer.
 • Module 2: Arbeidsmarkt
  In de module ‘Arbeidsmarkt’ stelt Certus Groep samen met uw werknemer vast waar de kansen en ambities liggen op het vervolgen van zijn/haar loopbaan. Solliciteren is een uniek vak en online vacaturekanalen spelen een grotere rol dan ooit op de arbeidsmarkt. In interactieve sessies leert uw medewerker alle ins en outs over de belangrijkste elementen van bewegen op de arbeidsmarkt en maakt uw werknemer een profielfoto met een professionele fotograaf.

  Het programma:

  1. Uw ideale functie
  2. Het opstellen van een uitnodigend CV
  3. Schrijf een overtuigende motivatiebrief
  4. Voer een succesvol sollicitatiegesprek
  5. De essentiële vacaturekanalen
  6. Uw professionele profielfoto
 • Module 3: Solliciteren
  In deze interactieve module biedt Certus Groep uw werknemer individuele begeleiding tijdens het bewegen op de arbeidsmarkt. In de module ‘Solliciteren’ wordt er gezamenlijk een actieplan opgesteld waarin concreet wordt bepaald welke organisaties benaderd worden en welke kanalen worden ingezet. Wij begeleiden uw werknemer bij het benaderen van potentiële nieuwe werkgevers en raadplegen actief ons netwerk binnen het publieke domein.

  Certus Groep staat de werknemer bij tijdens de voorbereiding van gesprekken bij potentiële werkgevers. Na afloop worden de sollicitatiegesprekken geëvalueerd en voorziet Certus Groep uw werknemer van concrete adviezen in de mogelijke vervolgstappen. Certus Groep adviseert en begeleidt bij contractbesprekingen van uw werknemer en draagt zorg voor een prettige afwikkeling tussen u en uw werknemer..