Jongerenconsulent

Omgeving Den Haag

Introductie

Voor een gemeente in de buurt van Den Haag zijn we op zoek naar een ervaren Jongerenconsulent.

Organisatie

De gemeente heeft een gezonde financiële basis en zet in op de eigen kracht van de burgers. In die zin is innovativiteit een belangrijk thema binnen de gemeente. U valt als Jongerenconsulent binnen de projectorganisatie Toegang met als doe het ontwikkelen van een integrale werkwijze gebaseerd op één gezin, één plan en één regisseur.

Functie

Als Jongerenconsulent ondersteunt u kwetsbare jongeren (16-27 jaar) die op zoek zijn naar een opleiding, leerwerkplek een stageplek of werk. Verder worden jongeren die een uitkering hebben ondersteunt en begeleid richting uitstroom. Uw werkzaamheden bestaan onder andere uit het voeren van intakegesprekken op basis van de zelfredzaamheidmatrix en afnemen van verschillende testen, het opstellen van een integraal plan van aanpak en het betrekken van relevante actoren (zoals de orthopedagoog). Verder voert u bemiddelingsgesprekken met hulpinstanties en onderwijs.

Functie eisen

  • U beschikt over een afgeronde HBO opleiding.
  • U heeft aantoonbare ervaring en/of affiniteit met het onderwijs.
  • U heeft kennis van de wetten en regelingen op het gebied van Jeugd, Wmo en Participatiewet.

Aanbod

De functie is in de eerste instantie voor 11 maanden, maar er zijn mogelijkheden tot verlening. Verder is de functie voor 28 tot 36 uur per week (in overleg te bepalen). De functie in ingeschaald in functieschaal 8.

Inlichtingen

Koen Salet
010-8208453

Sollicitatie

Koen Salet
010-8208453

 

 

Afdrukken